dinsdag 21 juni 2016

Daily Use | shampoo + conditioner


We schrijven niet vaak over producten voor ons haar, hoog tijd dus om daar maar eens verandering in te brengen. Zelf ben ik constant bezig met het goed verzorgen van m'n haar. Krullen zijn al lastig genoeg en er hoeft dan ook maar één verkeerd product tussen te zitten en het gaat weer mis. De afgelopen weken was ik in de ban van shampoos met heerlijke geuren, maar is de geur net zo fijn als de werking?


Nadat ik al eerder een shampoo met acai berry had geprobeerd van het merk, was ik ook erg benieuwd naar de andere varianten. Ik had nog de keuze tussen aloe vera en blueberry en zoals je ziet viel mijn keuze op laatstgenoemde. Allereerst wil ik even zeggen dat ik de geuren van alle lijnen heerlijk vond! Helemaal niet overheersend of chemisch ruikend, gewoon precies goed. Dat is ook een van de redenen dat ik het wel aan durfde om de shampoo en conditioner te kopen. Het uiterlijk van de verpakking oogt wel erg cheap, maar voor een euro hoef je ook niet heel veel meer te verwachten. Ik vind het vooral verwarrend dat bij de conditioner de dop onderop zit en bij de shampoo bovenop. Ach ja, een kleinigheidje hou je toch.


Aangezien ik mijn routine altijd begin met shampoo ga ik daar bij deze review ook mee beginnen. De geur is duidelijk, die ruikt naar blauwe bessen. Het eerste wat ik merk bij het gebruiken van de shampoo is dat ik behoorlijk veel nodig heb om de substantie goed te laten schuimen. Als dat dan lukt en ik m'n haar echt kan wassen is het tijd om het uit te spoelen en dat is waar ik bij mijn haar altijd meteen merk of het product geschikt is. Na het uitspoelen is mijn haar hartstikke droog! Het is net touw, helemaal niet waar ik op zit te wachten met m'n krullen, waar niemand denk ik op zit te wachten. Helaas, maar hopelijk valt er met conditioner nog wat te redden.


De conditioner heeft precies dezelfde geur en ook bij deze substantie is veel water toegevoegd waardoor ik erg veel van het product moet gebruiken. Op zich niet zo erg, want mijn haar wordt meteen nadat ik de conditioner in masseer in ieder geval zachter en meer verzorgd dan dat het was. Ik kan m'n haar helaas niet helemaal doorkammen, maar het maakt m'n haar wel zacht en dat is voor mij al een grote stap.


Wat ik merk bij deze producten is dat ze los van elkaar eigenlijk niet het gewenste effect geven, maar samen vullen ze elkaar wel aan. Ook dan vind ik dat de kwaliteit wel beter kan, maar ik ben niet geheel ontevreden. De shampoo zal ik in ieder geval altijd in combinatie gebruiken, want los is dit voor je haar echt té uitdrogend, maar met een goede conditioner of een goed haarmasker komt dit gelukkig wel weer goed.

De geur haalde mij over om dit product te kopen, maar de kwaliteit laat helaas toch te wensen over. Het was leuk om te proberen, maar volgende keer sla ik dit vak bij de Action over!

Daily Use shampoo blueberry - €0,99
Daily Use conditioner blueberry - €0,99
De producten zijn te koop bij Action.

Welke combinatie van shampoo en conditioner gebruik jij het liefst?

Related:

1 opmerking:

  1. Ze klinken fijn, maar ik ben niet overtuigd helaas! Naar de geur ben ik wel benieuwd, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen