zondag 17 januari 2016

Mijn doelen voor 2016 | Ilona


Mijn doelen voor 2016, als ik de titel zo nog eens lees moet ik eigenlijk al lachen. Nog nooit heb ik een doelenlijstje voor mezelf opgesteld, maar dat betekent niet dat ik het niet een keer kan proberen. Normaal heb ik hier de aandacht ook helemaal niet voor, ik heb al moeite met een 'to do' lijstje, laat staan een doelenlijstje voor het hele jaar. Toch ga ik het dit jaar proberen, wie niet waagt, wie niet wint zeggen ze toch?

1. Meer sporten en gezonder eten
 Dit is een doel waar ik eigenlijk vorig jaar al mee ben begonnen. Het begin ging goed, ik at gezond en ging drie keer per week sporten. Zelfs eten bij de McDonald's sloeg ik over! Helaas kreeg ik in december een aantal vervelende, lichamelijke klachten, waardoor mijn eetpatroon en sporten op een laag pitje kwamen te staan. Ik at bijna niet en sportte ook niet meer, een erg ongezonde combinatie. Dit jaar wil ik het sporten en goed eten weer op gaan pakken, de klachten zijn afgenomen en ik heb er zin in om weer met volle moed te beginnen! Door sporten zit ik beter in mijn vel en ik baalde dan ook behoorlijk dat ik de kracht niet meer op kon brengen om naar de sportschool te gaan.

2. Mijn examen halen
Oké, dit klinkt misschien een beetje gek, want ik doe geen opleiding en heb mijn havo diploma allang al in the pocket. Toch is er een examen dat ik graag wil halen dit jaar en dat is die voor wiskunde A. Omdat ik ben gestopt met mijn opleiding en mijn keuze voor studies wilde verbreden (en niet de hele dag niks wilde doen), ben ik Vavo gaan volgen. Ik volg hier één vak op het niveau van havo 5 en dat betekent dat ik net als iedereen die nog op de middelbare school zit gewoon een examen moet maken. Ik ben natuurlijk niet zo zenuwachtig als ik destijds was, behalve mijn schoolkosten en de kans op meer studies heb ik namelijk niets te verliezen. Dat diploma heb ik al. Toch zou ik het zonde vinden van mijn inzet om te zakken en ik ga dan ook keihard mijn best doen om dit examen met een mooi cijfer te halen.
3. Beginnen met een nieuwe opleiding
Dit is na het halen van mijn examen natuurlijk een logische, volgende stap. Ik geniet van de vrije tijd die ik heb, maar ik wil gewoon heel graag weer beginnen met een opleiding. Ik weet door mijn vorige opleiding gelukkig beter wat ik wel en wat ik niet wil. Management trekt mij erg aan en ik ben mij dan ook flink aan het oriënteren op studies in die richting. Ik ga sowieso nog een aantal open dagen bezoeken om zeker te worden van mijn keuze.

4. Meer lezen
Na het stoppen met mijn opleiding maakte ik hierbij al een inhaalspurt, maar mijn boekenkast is nog lang niet leeg. Ik vind het zonde om zomaar iets weg te doen, ik heb zoveel boeken liggen die ik ooit kocht, maar nog niet heb gelezen. Ik wil er zeker van zijn dat ik geen prachtige verhalen weg gooi en daarom ben ik op dit moment alles weg aan het lezen. Alleen de boeken met verhalen die mij aanspreken blijven en de rest gaat weg.
5. WFOP beter onderhouden
Nog zo'n doel waarbij ik baal dat ik er niet beter in ben, het onderhouden van deze blog! Ik zei het nog tegen Evi, begin vorig jaar ging het zo goed, maar naarmate de deadlines, vakanties en feestdagen kwamen ging het al snel bergafwaarts. Dit zijn dingen waar ik echt van baal en vaak excuses voor maak, maar soms ben ik zo opgebrand en is Evi zó druk dat we gewoon geen tijd hebben om te werken aan World Full of Polish. Op dit moment hebben we een goede planning, maar dat hadden we begin vorig jaar ook. Toch denken we dat we dat het probleem ligt bij het te weinig vooruit plannen van blogberichten, iets waar we voor dit jaar hard aan gaan werken.

6. Producten blijven opmaken
Net als je denkt dat het niet gekker kan, dan kan dat dus wel. Vorig jaar maakte ik ruim 300 producten op en ondanks dat ik denk dat ik dit jaar niet over dat cijfer heen zal komen, zal het er toch zeker in de buurt liggen. Ik ben nu wel een beetje door mijn mini's heen en dat betekent dat ik kan beginnen met het opmaken van full size producten. Iets wat ik écht moet doen, want niet alles is eeuwig houdbaar. Bovendien staat mijn halve kamer vol met verzorgingsproducten, ruimte die ik veel beter voor een ander doeleinde kan gebruiken. Opmaken dus die handel!
7. Sparen
De meeste doelen vind ik niet zo erg, maar dit is er zeker eentje waarbij ik het nog moeilijk ga krijgen. Sparen klinkt zo makkelijk, maar ik vind het zelf heel erg lastig. Ik heb een gat in mijn hand dat ik al een aantal keer tevergeefs heb proberen te dichten, maar waar ik wel echt vanaf moet. Ik zet nu sinds een kleine periode elke maand geld opzij en dit gaat goed, maar het gevaar ligt altijd op de loer. Ik heb nooit gespaard omdat het niet nodig was, maar nu heb ik een spaardoel. Ik moet nog geld bij sparen voor een studiejaar en ik wil graag mijn rijbewijs halen. Mede door deze doelen hoop ik het sparen makkelijker te maken voor mezelf en geen onzinnige uitgaven te doen.
8. Genieten
Het klinkt zo makkelijk, maar is in de praktijk soms lastiger dan gedacht. In 2015 heb ik genoten, maar op sommige momenten merkte ik toch dat mijn gedachten door allerlei omstandigheden aan het afdwalen waren. Dat wil ik dit jaar niet meer. Ik wil gewoon kunnen genieten van het moment, als ik buiten loop of sta mee te schreeuwen op een concert. Ik wil dan niet denken aan alles wat er om me heen gebeurt, maar gewoon even opgaan in het moment. Genieten, puur genieten.

Dit zijn mijn doelen voor 2016, behoorlijk wat, maar ik hoop toch zeker dat ik meer dan de helft hiervan kan waarmaken. Aan het eind van het jaar zal ik vast nog wel een recap doen, maar voor nu zijn het deze doelen en ga ik er als gek werk van maken om ze te behalen!
Xx Ilona

No Comments Yet, Leave Yours!