donderdag 22 oktober 2015

Bloggen over bloggen


Op WFOP ben ik misschien niet altijd even actief, maar ik zit momenteel zeker niet stil op het gebied van bloggen. Ook voor mijn opleiding, Media, Informatie en Communicatie beheer ik een blog, samen met een groot aantal medestudenten. En omdat ik me op dat platform heb gespecialiseerd in het onderwerp 'bloggen', zal ook dit je misschien aanspreken.

'Bloggen over bloggen' heet dit artikel en je dacht waarschijnlijk even 'huh?'. Maar wat ik gewoonweg wil doen is je een mogelijkheid geven om door te klikken naar de artikelen op het platform van mijn opleiding. Het platform heet MIC Watching en is gebaseerd op de website Frankwatching.com, een platform dat richt op online trends. Het klinkt misschien alsof dat niet per se in jouw straatje past, maar omdat mijn artikelen over bloggen gaan, zal ik ze met je delen.

'Zo krijgt jouw blog meer bezoekers'

Bij de opdracht 'een how-to schrijven' besloot ik me te specialiseren in bloggen, omdat ik daar nou eenmaal ervaring mee had en plezier in had. Vanuit eigen visie en ervaring schreef ik een artikel met tien tips om meer bezoekers te krijgen op je blog. Het artikel vind je hier.

'Waar ligt als blogger jouw privacygrens?'

Een TED Talk is mijn tweede publicatie geweest, een inspirerende speech over, in mijn geval, privacy. Ik spreek hier over de bewustwording van privacy bij het bloggen, een onderwerp waaraan naar mijn mening meer aandacht moet worden besteed. De video kun je hier bekijken. 

'Een aangename persreis of niet, ik wil er eerlijk over schrijven'

Ten slotte hield ik een interview met een professional op het gebied van digitale media. Het werd een blogger, uiteraard. En niet zomaar een blogger, maar een reisblogger met haar eigen website: ElkeDagVakantie.nl. Je kunt het interview hier lezen. 

Ik zou het ontzettend leuk vinden als jullie onder een van de artikelen een reactie achterlaten. 

Wat vind jij van de artikelen op MIC Watching?

1 opmerking: