zaterdag 1 augustus 2015

ebay | nude eyeshadow palette


Ebay is stiekem het walhalla van low-budget make-up en namaak cosmetica. Er zitten natuurlijk enorme tegenvallers tussen, maar vaak kan make-up, voornamelijk afkomstig uit Azië, me verbazen. Wie weet heb ik nu weer een pareltje in mijn bezit: een nude palette met vijftien kleuren.


De verpakking van dit ebay-palette is lekker basic en stevig. Het doosje is volledig zwart, zonder opdruk en gaat gemakkelijk open met een klik-systeem. De kleuren in het palette zijn beschermd door een plastic vel, wat ik netjes vindt, maar wel zat één van de kleuren los tussen het doosje. Wanneer ik deze terug stopte op de goede plek was dit geen probleem meer, maar spijtig is het wel.


Een naam heeft het palette dus niet, maar nude is wel het kernwoord. De kleuren in het palette zijn namelijk nogal neutraal en natuurlijk en er zijn vooral bruintinten aanwezig, plus een zwarte, witte en bordeaux tint. Wat me opvalt, is de grootte van de 'pans'. Ze zijn misschien wel twee keer zo breed als die in een palette van bijvoorbeeld MUA of Sleek. Des te langer kun je ermee doen! Nu volgen uiteraard de swatches, maar dit keer van boven naar beneden van links naar rechts.


De kleuren zien er nu iets meer gevarieerd uit en hebben een goede pigmentatie. Vooral op de vierde foto van de swatches zie je dat sommige kleuren zelfs intens zijn. Wat ik wel ontdekte, is dat er een paar kleuren nogal op elkaar lijken. Dit viel me al op toen ik het doosje opende, dus ik swatchte deze kleuren eens naast elkaar.


Het is een beetje hoe je in make-up staat, want je kunt deze kleuren als aparte tinten zien, maar ze lijken natuurlijk wel op elkaar. Als je naar veel bruintinten op zoek bent, is dit palette helemaal voor jou geschikt, maar als je het mij vraagt zijn al die bruine tinten een beetje overbodig. Dit palette was ook wel prima geweest met negen kleuren die iets verder van elkaar aflagen. Maar goed, hoe zijn de kleuren op het ooglid?


De kleuren komen iets minder goed over op camera dan in het echt. Op de foto is namelijk weinig te zien en in het echt is de pigmentatie van de oogschaduw redelijk. Ze zijn op te bouwen en kunnen voor diepte en helderheid zorgen. Vooral onder mijn onderste wimperrand vind ik de bruine kleuren mooi. Voor de look hierboven gebruikte ik overigens de bruine kleur rechtsboven (in het palette horizontaal) in de arcadeboog, de donkerbruine kleur naast de zwarte in de buitenste ooghoek en die lichtbruine kleur daar weer naast over het bewegend ooglid. De witte tint gebruikte ik ten slotte in mijn binnenste ooghoek.


Mat zijn de kleuren in dit palette overduidelijk en dat moet zijn waar je naar op zoek bent. Dat is eigenlijk ook gelijk de eindconclusie van dit gehele product. De kleuren bevatten redelijk pigment, zijn vooral bruin maar toch divers en hier zal jouw voorkeur deze keer naar moeten gaan. Naar mijn mening vormen de oogschaduws een goede basis voor een look en voor een prijs van $ 4,10 vind ik het heel voordelig. Dat komt namelijk neer op maar zo'n € 3,50. Hier is de link naar het palette op ebay. 

Bestel jij wel eens make-up op ebay?

2 opmerkingen:

  1. Wat een goedkoop palette, mooie kleuren zitten erin! De pigmentatie is niet té geweldig, maar ach, voor dat geld :) En als hij op te bouwen is, is het ook weer niet zo'n probleem! Leuke blog trouwens, ik volg jullie nu ^_^

    BeantwoordenVerwijderen