zaterdag 18 juli 2015

MUA | Spring Break eyeshadow palette


De lente mag dan wel voorbij zijn, maar het Spring Break palette van Makeup Academy is wat mij betreft ook nog prima geschikt is voor de zomer. Ik laat jullie vandaag alle tien kleuren oogschaduw van het palette zien en maakte er twee looks mee.


Je kunt in de winkel meteen zien waar je met het Spring Break palette aan toe bent. De oogschaduws zijn door het plastic doosje heen te bewonderen en laat zien dat je een gevarieerd kleurenaanbod hebt met veel shimmers en glitters. Het doosje is verder niet bijzonder, maar het merk is dan ook redelijk low-budget. De prijs van dit doosje is lager dan van een doosje van Sleek en het heeft er wel veel van weg. Voor de verpakking krijgt MUA een voldoende. Daarnaast hebben ze de kleuren in het palette namen gegeven, wat voor mij weer een pluspunt is. Het is net weer even wat extra's.


De kleuren van links naar rechts en boven naar beneden: Refine, Cherub, Amber, Spearmint, Posy, Sorrel, Aurora, Bronze Blush, Catacomb, Sea Foam, Gold Khaki, Damson.

Refine, Cherub en Amber

Spearmint, Posy en Sorrel

Aurora, Bronze Blush en Catacomb

Sea Foam, Gold Khaki en Damson

In de lente of zomer is het uiteraard weer leuk om te gaan spelen met shimmers en glitters, maar toch vind ik het altijd weer jammer wanneer zich in een palette maar één of twee matte kleuren bevinden. In dit geval is de enige matte kleur Refine, die overigens de minst goede pigmentatie heeft van allemaal. Over alle andere kleuren ben ik heel enthousiast. En van Sorrel en Bronze Blush is in het echt zelfs nog een mooier duo-chrome-effect zichtbaar dan op de foto. Ik maakte met het palette twee looks.


De eerste look was vooral paars in de basis. Ik maakte deze met Damson in de binnenste en buitenste ooghoek, Refine in de arcadeboog en Spearmint op het ooglod. Daarna mengde ik Refine en Damson en bracht ik deze aan op de onderste wimperrand. Er kwamen vooral veel glitters van de look af en de paarse kleur had ik iets heftiger verwacht. Een oplossing voor de fall-out van glitters onder mijn ogen, kan in ieder geval zijn je foundation en andere gezichtsmake-up pas aan te brengen na het maken van de ooglook. Naast deze dingen ben ik toch blij hoe de look eruit is komen te zien. Het is prima kwaliteit van oogschaduw.


De volgende look was een stuk frisser, meer goud en ook mooier naar mijn mening. Ik gebruikte hiervoor de kleur Aurora in mijn binnenste ooghoek, Bronze Blush in de arcadeboog, Sorrel in de buitenste ooghoek en Amber op het ooglid. Vooral Amber vind ik een prachtige gouden tint die er echt uitspringt, maar wederom veel fall-out. Ook hier is het dus weer handig om de ooglook eerst te maken en daarna verder te gaan met het gezicht. Ten slotte bracht ik Sea Foam aan op de onderste wimperrand, wat een het geheel nog frisser en vrolijker maakt.


Ondanks de fall-out bij het maken van de ooglooks, ben ik ontzettend tevreden over het Spring Break palette. Je moet bij de kleuren met glitters gewoonweg iets voorzichtiger zijn, maar het is het helemaal waard. Het is namelijk een gevarieerd palette met naturelle en gekleurde tinten, verschillende finishes en goede pigmentatie. Je kunt er veel verschillende looks mee maken en de prijs ervan is maar € 5,99. Dat vind ik een geschikte prijs voor zo'n mooi palette! Hij is te koop bij verschillende filialen van Kruidvat en op de webshop van MUA.

Wat is jouw favoriete MUA palette?

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het best een leuk palette voor die prijs, dat doet MUA erg goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer van de fallout, maar de kleuren en pigmentatie (vooral van de lichte kleuren) ziet er supergoed uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen