vrijdag 5 juni 2015

Catrice | Coral nails


Catrice blijft maar nagellak uitbrengen, en dan ook in allerlei verschillende kleuren en finishes. Vandaag lijken de kleuren niet veel van elkaar te verschillen, maar niets is minder waar. Het zijn juist de soorten lakken die ik aan je voor ga stellen: Luminous Nails, Luxury Nudes en Ultimate Nail Lacquer. 



De lakken die ik vandaag laat zien, hebben toevallig allemaal een koraaltintje, maar zijn absoluut niet hetzelfde. Elke finish is anders en elk doel is ook anders. Je ziet het al aan de uitstraling van het potje. De Nail Lacquers hebben allemaal een zwarte dop en de twee luxere, meer naturelle een witte dop. Daarvan gaat de meest linkse zelfs een meer verzorgende kant op. Het plusje op de verpakking zegt eigenlijk al genoeg. Uiteraard lopen we er even doorheen en ga ik jullie de swatches laten zien.



De Ultimate Nail Lacquers, volgens mij zijn ze voor iedereen wel bekend. Maar af en toe wisselt Catrice weer wat lakjes in voor een nieuwe generatie en daar zat 82 A Gallon Of Melon bij. Daarvan weet ik niet over welk soort meloen ze het hebben, maar kan ik me vinden in het fruitige en zomerse gevoel erbij. De kleur is een lichte koraaltint, die met twee dunne laagjes redelijk dekt. Bij mij kan er bij zulke lakken misschien nog wel een derde bij. Een leuk kleurtje vind ik het in ieder geval wel!



04 Your Fresh Apri-Coat is weer een leuke woordspeling, maar bij abrikoos denk ik weer eerder aan oranje. Gelukkig is dat niet waar het om gaat, dus laten we kijken naar de kleur die daadwerkelijk in het potje zit. Hierbij moest ik even twee keer kijken. Op het flesje staat namelijk 'soft matt', terwijl er toch duidelijk een paars-parelmoer glans opduikt in de lak. Maar het is echt mogelijk! Deze lak droog mat op op mijn nagels, maar bevat toch echt een paarsige glans. Helaas was de dekking vreselijk en was het moeilijk deze egaal aan te brengen. Met drie laagjes kreeg ik het resultaat van hierboven op de foto. Ook bleef hij maar twee dagen écht mooi zitten.



Ten slotte een verzorgend lakje: 10 Parlez-vous rosé? Dit is de eerst en gelijk de meest roze van de vijf Luminous Nails lakken van Catrice. Daarmee bedoel ik dat de lijn verder nog een bruine, witte, oranje en paarsige tint bevat. Toch betwijfel ik of je voor meerdere kleuren daarvan moet gaan kiezen, want van de kleur blijft niet veel over. Wel ben ik blij met het resultaat van de lak. Volgens het merk doet de lak dit namelijk voor je nagels: 'versterkt, beschermt, maakt zichtbaar lichter, droogt snel en egaliseert onregelmatigheden'. Dat kan ik er zeker wel in terug zien. In alle beloften eigenlijk, want ik kan gelijk zien dat mijn nagels er een stuk frisser en mooier uitzien en dat de groefjes in mijn nagels zijn gevuld. En dit resultaat kun je echt wel een dag of vijf laten zitten. 


Van de drie lakken is er echt maar eentje die ik zou laten liggen: de Luxery Nudes lak. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar de andere kleuren in die lijn, maar ik ga waarschijnlijk geen poging wagen. Dan houdt ik het wel bij de Ultimate Nail Lacquers, want daar ben en blijf ik een fan van! En voor wat verzorging kies ik met volle overtuiging voor de Luminous Nails, maar één kleurtje is genoeg.

Welke lak gebruik jij voor wat verzorging?

De Luxery Nudes en Luminous Nails €2,89
De Ultimate Nail Lacquers €2,99
Je koopt ze bij Kruidvat en Trekpleister

1 opmerking: