maandag 3 november 2014

Personal | Stage, werken bij Hema, lezen en huisje


Aangezien Ilona het bloggen weer een tijdje van me overnam, leek het me passend even te laten weten wat ik momenteel allemaal doe. Het was weer hoog tijd voor een persoonlijke update.

Met nog maar één deadline te gaan voor mijn opleiding is de stressperiode van dit kwartaal weer zo'n beetje voorbij. Ook is het me ongeveer gelukt een stage te vinden voor de volgende. Jemig, wat is het verschrikkelijk als twee weken voor je stageperiode nog steeds niemand interesse in je heeft als stagiaire. Toch heb en had ik deze twee weken nog een sollicitatiegesprek in mijn agenda. Het komt helemaal goed.

Wat ook goed gaat is mijn baan bij Hema. Ik word steeds handiger met werkzaamheden bij de klantenservice en mag vaak achter de kassa zitten. Ik vind dit een stuk leuker dan aanvullen in de winkel. Leuke collega's helpen daarnaast ook wel. Tijdens mijn werk zijn me de laatste tijd wel een aantal dingen opgevallen.

Ten eerste verbaast het me waar mensen zich allemaal druk om maken. Sommige klanten kunnen ontzettend te keer gaan om niets. Nou ja, om niets... Er zijn dingen waar wij als winkelmedewerkers niets aan kunnen doen, maar waar mensen toch graag over willen zeuren. Dat ergens geen kleinere maat van beschikbaar is bijvoorbeeld. Gisteren was een man zelfs verdrietig over het feit dat mijn collega achter de kassa hem geen fijne dag wenste. Kom op, er zijn mensen op aarde die niet eens water hebben om te drinken. Je snapt wat ik bedoel. Schreeuwen vind ik eigenlijk nog erger. Als je iets duidelijk wilt maken kan dat ook op normale toon. Calm down, people. Maar goed.Wat me nog meer opviel de afgelopen tijd bij Hema, is minder negatief. Wat hebben ze leuke spullen in de winkel! Voordat ik er werkte, bezocht ik de Hema eigenlijk niet zo vaak. De Hema in het dorp waar ik woonde was dan ook niet zo heel groot, maar wat ik hier vind is allemaal zo leuk. Vooral de 'blijmakers', zoals de kadootjes in het nieuwe assortiment heten, zijn geweldig. Als je niet weet wat je voor een vriend, vriendin, vader, moeder, oom, tante, enzovoort wil kopen, zou ik echt even gaan kijken. Verder is de nieuwe kerstversiering ook aan te raden. Er zijn heel veel unieke dingen te koop.


Maar nu, de ontdekking uit het Hema assortiment van dit weekend: ijs. Maar niet zomaar ijs, het is citroenijs in citroenen, sinaasappel-ijs in sinaasappels of kokos-ijs in kokosnoten. Toen een klant een pakje bij me afrekende viel me pas op dat we dit verkochten. De dag erna haalde ik het zelf in een ander filiaal en die verkoopster reageerde hetzelfde. Ik moet trouwens niet te enthousiast doen, want ik heb het nog niet geproefd (oepsie). Binnenkort zal ik op Instagram laten weten wat ik van de citroenvariant vind. (@eviwinnubst)


Naast al mijn geklets over Hema wil ik ook nog even laten weten dat ik de laatste tijd weer wat meer boeken lees. Ik doe er op de een of andere manier nog steeds ontzettend lang over, maar ik ben ervan overtuigd dat het beter zal gaan als ik meer lees. Schrijven lukt namelijk wel heel goed, zoals je ziet. Dit is namelijk ook al een redelijke lange persoonlijke update geworden. Toch wil ik nog snel even zeggen dat ons huisje bijna af is! Deze week komt de tv en ga ik beginnen met wat decoreren. Ik houd jullie nog op de hoogte.

Liefs,
Evi

5 opmerkingen:

 1. Oh verschrikkelijk, van die mensen die om niks boos worden in de winkel! Bij de Hema werken zou trouwens echt niet goed voor mijn portemonnee zijn haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen, ik heb nu 3,5 jaar bij de Hema gewerkt en dit is mijn laatste maand. Door alle bezuinigingen moet ik steeds vaker in de lunchroom en ik vind het verschrikkelijk daar, de winkel (vooral de mode & make-up) is echt mijn ding... Ook de communicatie verloopt niet geweldig en wat jij benoemt, de klanten zeuren steeds meer. Ik heb door al deze dingen besloten om mijn baantje op te zeggen. Ik kan je een tip geven, blijf altijd super aardig doen, ook als zij moeilijk doen, dan heb je ze het meest ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend :( Ik hoop dat ik het nog een tijdje volhoud.

   Verwijderen