zondag 7 juni 2015

Fotodagboek week 22 & 23 | Evi


Ik heb het druk. Er zijn veel dingen voor school die afgemaakt moeten worden, want de deadlines zijn in zicht. Maar de foto's maak ik natuurlijk van de leuke en interessante dingen die ik meemaak, en die laat ik nu aan jullie zien.


Zondag 24 mei

Het was de bedoeling dat ik op zondag veel zinnigs zou gaan doen, maar mede omdat ik moe was van het uitgaan die nacht, kwam daar weinig van. Ik maakte mijn fotodagboek af, begon met de serie Skins (geweldige serie tot nu toe) en deed een klein beetje voor school. Daarnaast vulde ik op de website podiuminfo.nl in welke artiesten ik heb gezien en naar welke festivals en optredens ik ben geweest. Mijn lijstje bevat nu al 79 artiesten, wow!



Maandag 25 mei

Op maandag zette ik wel mijn wekker om half negen, maar dit was zodat we even met het gezinnetje samen konden ontbijten. Mijn moeder bakte broodjes in de oven. Daarna vertrok ik naar Tim, want die had op tweede Pinksterdag nog vrij van stage. Met de auto reden we meteen even langs de supermarkt, om ingrediënten voor een kwarktaart te halen. We hadden namelijk zin om die te maken, maar gelijk ervan eten kon natuurlijk niet, want zo'n ding moet een paar uur in de koelkast staan. In de middag hielden we ons weer fanatiek bezig met het zoeken van een vakantie, maar nee, nog steeds niets geboekt. Na het avondeten, was de kwarktaart ons toetje en keken we Supernatural. Voor het slapengaan speelden we nog een spel op de Playstation: Lego Marvel's Superheroes. (ook geweldig)



Dinsdag 26 mei

Tim moest naar stage en ik naar school, dus de wekker ging vroeg. Ik had een nogal oninteressant hoorcollege met veel herhaling en nog een werkcollege, waarna ik weer naar huis ging. Hier maakte ik een portfolio voor dit blok af en maakte ik foto's voor een blogartikel. Na vroeg te hebben gegeten ging ik naar hiphop en daarna keek ik nog een aflevering My So-Called Life met José.



Woensdag 27 mei

Een vrije dag, maar deze besloten Didy en ik te besteden aan school. Ik reed naar haar huis in West en we hielden ons bezig met schoolopdrachten. Zelfs een schoolopdracht waarvoor ik als zogenaamd 14-jarige op de foto moest. Bedankt, Didy :) Rond vier uur ging ik naar huis, want Tim zou daar om vijf uur zijn. Het was heerlijk weer om even lekker te fietsen en vooral in het Vondelpark kon ik de zomer al voelen.
Tim en ik bedachten dat we noedels wilden eten en deden hier voor de verandering eens varkensvlees in, in plaats van kip. Lekker! De avond besteedden we uiteraard aan onze favoriete serie.



Donderdag 28 mei

Weer een dag naar school en daarna nog even aan het project met Didy. Ook Merijn kwam erbij zitten, want José en ik hadden met hem afgesproken en hij zit bij mij op school. Met z'n tweeën reden we naar ons huis, waar we grappige Youtube-filmpjes keken, nieuwe nummers ontdekten en uitvogelden wat we wilden eten die avond. Als je fan was van de Muppet Show, ga je deze video trouwens geweldig vinden:


Na het eten keken we de vijfde Harry Potter film, SpongeBob de film en maakte ik mojito's. Vooral om de SpongeBob film konden we echt lachen, ook al had ik 'm al gezien. Merijn nam de laatste trein naar huis en ik dook gelijk mijn bed in.


Vrijdag 29 mei

Weer vervelend wakker worden door alle herrie van het boren naast ons huis, maar ik had al een planning gemaakt voor de dag. Het was dus de bedoeling deze na te komen en dat lukte bijna, maar voor mij goed genoeg. En na 's avonds te hebben gewerkt bij de Hema was de dag alweer voorbij.



Zaterdag 30 mei


Het grootste deel van de zaterdag ging ook nel voorbij, want ook deze dag was ik aan het werk. Daarna at ik thuis mijn maaltijdsalade op, kleedde ik me om en stapte ik in de trein naar Ilona. Daar dronken we met twee andere vriendinnen een drankje en reden we met de auto in Schagen. Er werd in club KDanz een feest gegeven waar Geza Weisz en Manuel Broekman gingen draaien. Ik was blij weer eens naar de discotheek te gaan in plaats van de kroeg en het was super leuk dat bijna de hele vriendengroep erheen ging. Ik hoop dat er binnenkort weer eens een cool feest wordt georganiseerd! Na het uitgaan sliep ik bij Ilona.



Zondag 31 mei

Ilona moest op de zondag om één uur werken, dus veel tijd om te slapen hadden we niet. Mijn moeder haalde me op en ik nam thuis een lekker bad met een boek en een kop thee erbij. Daarna kwam Tim al naar me toe, terwijl ik eigenlijk nog een artikel in moest leveren die dag. Gelukkig wilde en kon hij mij daar goed bij helpen, zodat ik deze nog mooi kon afronden. In de avond wilden mijn ouders graag uit eten, maar vonden mijn zusje (zij ging ook naar KDanz) en ik geen goed idee omdat we moe zouden zijn van het uitgaan. Toch hadden we die dag allemaal zin om uit eten te gaan, dus dat is wat we deden. Dit zorgde ervoor dat we met het gezin een heel gezellige avond hadden. Als toetje vroeg ik trouwens om een pannenkoek met ijs, omdat ik daar heel veel trek in had en een beetje voor de grap. De serveerster vond dat helemaal geen probleem, ook al stond het niet op de kaart, haha!



Maandag 1 juni

Op maandag was het weer tijd om terug te gaan naar Amsterdam. Op het station zag ik toevallig José die dezelfde trein nam. En waar we dat al toevallig vonden, namen twee andere vriendinnen ook nog dezelfde trein. Heel gezellig, zo'n ritje! Eenmaal in ons huisje aangekomen deed ik het heel rustig aan, want ik was eigenlijk nog moe van zaterdag. Gelukkig waren er nog geen deadlines dichtbij. In de middag was er nog een les waarin ik feedback kreeg over een bepaalde opdracht, dus daar ging ik even heen. Hierna ging ik met mijn bos bloemen naar mijn tante, die dat weekend jarig was geweest. Daar at ik en kletsten we de hele avond.


Dinsdag 2 juni

Dinsdag werkte ik eigenlijk veel aan school en nam ik af en toe pauzes waarin ik Skins keek. Als avondeten maakte ik voor het eerst in mijn leven lasagne. Dit beviel ons goed, want na mijn lange en laatste les hiphop namen ik, José en een vriendin van haar nog een bordje. Daarbij keken we allemaal gekke Youtube-video's en tv-programma's.



Woensdag 3 juni

Ook op woensdag had ik vrij van school, maar op deze dag ging ik een ochtend werken bij Hema. Dan zou iemand anders namelijk op de donderdagavond voor me in kunnen vallen. Daarna had ik afgesproken met Didy en Nena, die ik ken van mijn opleiding. We dronken ergens een wijntje, aten bitterballen en kletsten bij. Thuis werkte ik verder aan ons project, een magazine. Ik mag de beeldredactie doen en dus het blad van vormgeving voorzien, wat ik echt enorm leuk vind om te doen. Na het avondeten ruimde ik mijn kledingkast op en werkte ik weer verder aan het magazine.



Donderdag 4 juni

Serie kijken, wat belletjes doen voor school en daarna in de middag een college. Maar mijn meeste aandacht van de dag ging naar het hiphop-optreden, dat ik in de avond zou gaan doen. Na het college at ik snel een maaltijdsalade en reed ik naar CREA. Daar zouden in de avond twee shows worden gegeven met de drie hiphop-groepen en de jazz-groep van de vereniging. Uiteraard gingen we daarvoor nog even oefenen en deden we een soort generale repetitie in de zaal. In de zaal konden trouwens 200 mensen en we zouden de show twee keer doen. De eerste show zat het niet helemaal vol, maar de tweede was helemaal uitverkocht. Tim en José kwamen de tweede show kijken en ook omdat de zaal vol zou zijn, was ik voor deze nog een stukje zenuwachtiger dan de voor de eerste. Maar het was heel tof om te doen! Vooral omdat het heel echt was, met de opkomst, de lichten, het publiek en de buiging op het einde. Misschien dat ik het volgende halfjaar weer meedoe.
Na de shows had ik wel honger gekregen. Met z'n drieën haalden we een bucket kip bij de KFC, die we leegaten op het balkon. Het was namelijk nog best wel lekker warm buiten.


Vrijdag 5 juni

Nog warmer was het op vrijdag. Ik wilde graag op mijn balkon chillen, maar door alle herrie van het boren was dit van korte duur. Rond het middaguur was het de bedoeling met een vriendin te gaan lunchen, maar die zat door wat gedoe met de NS vast in Castricum. Ondertussen kreeg ik allerlei berichten van Ilona, die niet verder kon rijden dan Amsterdam en wat moest inleveren voor school. Dit deed ze dus uiteindelijk bij mij thuis, waar ik haar achterliet, omdat die vriendin nu in Amsterdam was aangekomen. Het was dus even wat gestrest, maar dit kwam uiteindelijk allemaal weer goed. Ilona haalde haar deadline en ik lunchte met mijn vriendin bij T Eten & Drinken in Amsterdam-Oost. Daarna stapte ik in de trein, die Tim ook nam, omdat we in de avond een ballonvaart zouden gaan maken! Dit gaf ik hem een tijd terug voor zijn verjaardag. Helaas werd het geannuleerd door de onweer die die avond zou komen. Toen vulden we onze avond maar met series en bordspelletjes.


Zaterdag 6 juni

Ik werd wakker bij Tim, maar moest al snel naar de trein. Hij moest namelijk gewoon de hele dag werken. Mijn moeder haalde me van het station en thuis gingen we eerst lunchen. Daarna begon mijn middagje aan school werken en nam ik tussendoor nog een bad. Deze is natuurlijk niet te missen in het weekendje bij mijn ouders. Om half vijf stapte ik op de fiets en reed ik langs José. Samen fietsten we naar een vriendin verderop, want ze organiseerde namelijke en BBQ! We aten onze buikjes rond, praatten met z'n allen en er stond een muziekje aan. Ten slotte gingen we met een deel nog in de jacuzzi, wat echt heeeeerlijk was.

Je merkt het al, we zijn de afgelopen tijd nogal afwezig. Dat komt doordat de laatste studieweken aan de gang zijn en we onze harde best doen alles af te ronden voor de zomervakantie. Daarna hebben we weer veel meer tijd, maar ook nu doen we ons best om doordeweeks artikelen te maken. Geen zorgen in ieder geval!

Wat moet jij écht nog doen voordat de zomervakantie begint?


No Comments Yet, Leave Yours!