maandag 18 mei 2015

Essence Cinderella limited edition | Make-up Review


Niet alleen door de nagellak van de Essence Cinderella limited edition werden wij betoverd. Ook bestond de collectie uit make-up waarvan wij vastberaden waren ze aan te schaffen. De roze tinten en lieve glitters zijn sprankelend en daar hoort natuurlijk een tweede Cinderella review bij.


Allebei kochten we de blush en highlighter, maar Ilona besloot ook het oogschaduw palette en de lipgloss mee te nemen. Ideaal natuurlijk, want dit zorgt ervoor dat wij voor alle producten uit deze limited edition een mening kunnen vormen.

01 the glass slipper

De verpakking van de highlighter ziet eruit zoals we die wel kennen van Essence limited editions. Toch is er meer aandacht geschonken aan de uitstraling van het product zelf. Ik bedoel, hoe adorable zijn de roosjes in het product? En omdat het een highlighter is en je niet met een grote kwast in de poeder hoeft te vegen, zul je deze nog een hele tijd zien zitten. Dat is zeker weten een groot pluspunt, vooral voor die kleine prijs.

01 so this is love

De blush van de lijn zit niet in een plastic doosje, maar in een verpakking van karton. Toch zorgt het er naar onze mening niet voor dat deze een goedkope uitstraling krijgt. Het zorgt er juist voor dat er meer plek is voor tekeningen en het meer een verpakking krijgt die past bij een limited edition. Zo zie je ze namelijk niet elke dag. Daarnaast sluit de blush goed, want in de sluiting zit een magneetje verwerkt. 


Ook de swatches stellen ons niet teleur. De highlighter bevat genoeg glitter en ook de blush, die qua kleur tussen roze en perzik in ligt, is mat, wat een erg mooi effect geeft.


Ilona: Door mijn lichte huid was ik, erg bang of de blush en highlighter wel zouden pakken en dat was na een paar keer mijn kwast langs m'n gezicht te halen dan ook het geval. Gelukkig zijn beide producten goed op te bouwen en kreeg ik toch nog het gewenste effect. Ik vind de highlighter heel erg mooi en ook de blush stelt mij niet teleur. De koraaltint zorgt ervoor dat het een zeer dagelijkse blush is en deze is dan ook meteen na het testen in mijn 'everyday' bakje beland.


Evi: Ik was bang dat de highlighter veel te koel zou zijn voor mijn huid, maar het tegendeel is bewezen. De kleur ervan neigt meer naar parelmoer en is waarschijnlijk prachtig op iedere huidskleur en ieder type. Ook is het totaal geen discobal effect, maar juist een mooie, subtiele glans. 
Over de blush ben ik net zo enthousiast. De kleur is mat en is een geweldige koraaltint. Deze zou nog wel eens moeilijk aan te brengen kunnen zijn, maar hier merk ik niets van bij deze. De kleur is juist heel makkelijk en goed op te brengen. En hij is totaal niet korrelig!

01 it's more than I ever hoped for

Ilona: Het oogschaduw palette bracht bij mij in eerste instanties wat twijfels, want ik weet dat de kwaliteit bij deze palettes uit limited editions vaak niet geweldig is. Ik kon nergens swatchen in de winkel en nam dus het zekere voor het onzekere.

Het uiterlijk van het palette is zoals we van Essence gewend zijn, rechthoekig en 6 kleuren. De kleuren variëren van een highlighter, naar paarse tinten en nog wat blauw en nude. Als je het zo bekijkt dus geschikt voor elke look, waarvan er op de achterkant van de verpakking nog een voorbeeld staat.


Hmm, het pigment is niet slecht, maar ook niet zo goed dat je denkt: WOW! De highlighter vind ik erg mooi en ook de blauwe kleuren komen prachtig uit, helaas vallen de andere kleuren wat weg en bij het maken van een look merkte ik ook dat dit de kleuren zijn die lastig zijn op te bouwen zijn. De oogschaduw is ietwat korrelig en pakt alleen de de donkere kleuren goed, erg jammer. Ik maakte helaas geen lookfoto's, maar je kon in een eerdere vlog wel zien dat ik deze oogschaduw droeg.


Lipgloss is natuurlijk een product waar iedereen een haat-liefde relatie mee heeft. Ze zien er vaak prachtig en leuk uit, maar werken zo vervelend. Al dat geplak en al dat gedoe om het aan te brengen, het is geen feest. Tóch kon Ilona het niet laten om de lipgloss te kopen en ik testte deze.

01 sing, sweet nightingale

Wat is het lastig om deze rakker goed op camera te krijgen. Het is in de verpakking een prachtige geglitterde parelmoer gloss, maar op mijn lippen lijkt dit hierboven nogal tegen te vallen. Toch ben ik wel te spreken over sing, sweet nightingale. Wel is-ie misschien mooier over een lipstick, om de glans en glittertjes wat meer tot z'n recht te laten komen. 

02 so this is love

Yes, ook nog een kleurtje! Deze lipgloss lijkt in de verpakking fel frambozenrood, maar is in werkelijkheid zachtrood op mijn lippen. Een tegenvaller misschien, als je een felle kleur had verwacht. Ik vind 'm juist lieflijk en mooi. Bij een complete look met de producten gaat de focus ook al een beetje naar de highlighter en oogschaduw, dus zo'n zacht lipglossje past er naar mijn mening dan perfect bij. In deze zijn, net als de vorige lipgloss, lieve glittertjes te zien. 

De Cinderella glossjes zijn dus mooi van finish, maar voelen daarnaast best fijn aan op mijn lippen. Ik ben nogal tegen dat plakkerige gedoe, maar bij deze twee heb ik daar niet veel last van. Verder zullen de glittertjes niet snel van je lippen verdwijnen, want ze lijken wel een beetje te stainen. De glittertjes lijken, ook na verwijderen, als het ware in je lippen te blijven hangen, waardoor het lijkt alsof de gloss lang blijft zitten. Wel neemt na een uurtje of twee de glans van de gloss af. 


Over de nagellak waren wij al erg enthousiast, maar ook de make-up uit deze lijn zouden wij niet zomaar laten liggen. De toppers zijn natuurlijk de prachtige highlighter en blush, maar ook het oogschaduw palette is een mooie aanwinst voor je stash.

Essence Cinderella highlighter, €3,39
Essence Cinderella blush, €3,39
Essence Cinderella eyeshadow palette, €3,89
Essence Cinderella lipgloss, €1,99


Welke producten uit de Cinderella lijn heb jij gekocht?

No Comments Yet, Leave Yours!