dinsdag 3 maart 2015

MAC | Viva Glam Miley Cyrus


Lady Gaga deed het, Nicki Minaj deed het, Rihanna deed het en nu is dan ook eindelijk Miley Cyrus aan de beurt. Ik heb het natuurlijk over de nieuwe Viva Glam van MAC, waar dit jaar Miley Cyrus het gezicht van is. Al sinds het zien van de preview was ik razend enthousiast en ik wist het dan ook zeker, het eerste MAC product dat ik zou gaan kopen wordt deze lipstick.


Viva Glam is een lijn van MAC die ieder jaar uitkomt in samenwerking met een artiest. De lijn is opgezet om geld in te zamelen voor het MAC Aids Fund. De organisatie is in het leven geroepen om mensen over de hele wereld, die getroffen worden door hiv en aids, te helpen. Voornamelijk de landen waarin een hoog risico is op het krijgen van hiv of aids worden gesteund en de organisatie heeft inmiddels al meerdere innovatieve programma's ontwikkeld en uitgevoerd om zo goed mogelijk hulp te bieden. Alle opbrengsten van de Viva Glam verkoop gaan naar de organisatie toe. Ik vind het zelf een heel erg goed initiatief van MAC op om deze manier geld te werven voor de organisatie. Voor mij is dit ook een reden geweest die heeft meegewogen bij het kopen van deze lipstick en ik zal hierin niet de enige zijn.
Making a difference, one VIVA GLAM lipstick at a time.


Ik kocht nog niet eerder een lipstick van MAC en ondanks alle positieve dingen die je hoort en ziet op het internet wilde ik toch mijn eigen mening vormen. Ik testte de lipstick daarom in de winkel en besloot daarna pas of ik deze ook daadwerkelijk wilde kopen. €19 euro is ook niet niks voor een lipstick en zeker niet als je, net als ik, al snel tevreden bent met een goedkoper product.

Ik wil beginnen met het uiterlijk van de verpakking, inderdaad, verpakking, dat is al iets dat je niet snel zal tegenkomen. Het kartonnen doosje geeft een luxe uitstraling en de handtekening van Miley Cyrus maakt het natuurlijk helemaal af. Het maakt niet alleen MAC als merk herkenbaar, maar ook de lijn waarvan deze lipstick onderdeel is.

Dan de lipstick zelf, ik vind de huls erg mooi. Hij oogt mat en zwart, maar als je dichterbij komt zie je dat er allerlei kleine glitters in de huls zijn verwerkt. Ook hierbij komen de rode accenten terug die de Viva Glam lijn vertegenwoordigen.

De dop zit erg goed vast op de rest van de huls, wat ik bij andere merken nog niet veel heb gezien. Dit is echt zo'n dop die nog blijft zitten als de lipstick valt of los in je tas ligt. Ook op het onderste deel van de huls zijn de rode accenten en de handtekening van Miley Cyrus opnieuw verwerkt.


Dan de kleur en substantie van deze lipstick, want toen ik de kleur online bij reviews voorbij zag komen was ik helemaal verkocht. Toch wilde ik hem graag zelf testen, want niet op elke foto die ik had gezien kwam de felroze, framboos-achtige kleur tot zijn recht. Ook ik merkte dat het foto's maken niet even subtiel ging doordat de kleur zo fel is, maar op de onderste foto komt de kleur zeker tot zijn recht.

Toen ik bij de Douglas de kleur op mijn lippen deed wist ik zeker dat ik de lipstick moest hebben, de kleur is geweldig, deze zal je niet snel nog een keer tegenkomen. Ook de substantie vind ik erg fijn. De lipstick oogt wat mat, maar dat is deze niet. Het is een 'amplified crème lipstick', deze is erg romig en glijdt makkelijk over de lippen. Ik was eerst nog bang dat het te makkelijk zou gaan, maar na wat afgehapt te hebben met een tissue bleef de lipstick perfect op zijn plaats zitten. Ook waren er bijna geen lijntjes en velletjes te bekennen, zeker een plus!


En dit is dan de kleur zoals hij op de lippen is, wauw! Als je niet zo van aandacht houdt moet je deze kleur niet aanschaffen, want zodra je met de lipstick een kamer inloopt zal dat het eerste zijn wat mensen gaat opvallen. Ik vind de kleur geweldig, de substantie is goed en de lipstick blijft zelfs na wat eten en drinken goed zitten. De lipstick heeft het bij mij zeker 6 tot 7 uur volgehouden en dit is bij mij echt een record.


Ja, ik begrijp de hype rond MAC lipsticks helemaal, goede kwaliteit, producten met een mooie uitstraling en een groot assortiment. Toch zal ik niet snel nog een lipstick kopen. Ten eerste omdat ik al veel teveel heb, maar ook omdat je van de meeste kleuren die MAC in het assortiment heeft een goedkopere versie kan vinden. Ik blijf dan toch dat meisje dat liever een low-budget product koopt dat ze wat meer moet bijwerken en dat er wat minder chic uit ziet dan dat ik alleen nog maar lipstick van een bepaald merk koop. Toch ben ik heel erg blij met deze knallende kleur, want ik ga deze echt niet tegenkomen bij een andere merk. Mocht ik ooit nog een bijzondere kleur zien bij MAC (zoals Faux, die staat op mijn lijstje) zal ik nog wel eens mijn portemonnee opentrekken.

MAC Viva Glam Miley Cyrus lipstick - €19,00
te koop bij geselecteerde Douglas filialen, de Bijenkorf en de MAC pro store (lijst van MAC stores)

Heb jij al een lipstick van MAC in je bezit? Zo ja, welke?

5 opmerkingen: