woensdag 4 maart 2015

Essence | All about chocolates eye shadow


Donkere tinten, een snoepig uiterlijk en een naam die gebaseerd is op chocolade. Je zou er bijna trek van krijgen. Bij het uitruimen van mijn ‘te reviewen’ laatje kwam het palette tevoorschijn en ik schaam mij dat het daar zo lang heeft gelegen. Sorry Essence!


Niet nieuw, maar wel heel erg praktisch, dat is dit palette. Essence verving een aantal jaar terug de ‘Sun Club’ palettes voor de ‘All About’ palettes en dit is misschien wel één van de beste veranderingen geweest die het assortiment van Essence heeft doorgemaakt. Waar de Sun Club palettes vaak korrelig waren en weinig pigment hadden, zijn de All About palettes bij mij tot nu toe nog niet tegengevallen.

1 - 2 - 3
4 - 5 - 6

Het palette bevat twee highlighters en vier donkere tinten om een fantastische look mee te maken. De kleuren hebben geen naam, wat toch een beetje jammer is, want Essence kennende hebben ze daar genoeg creativiteit voor. Niet getreurd, ik heb voor de verandering de kleuren even een nummer gegeven zodat ik ze gewoon kan bespreken.
 1. Een highlighter met een matte uitstraling, die een hele kleine glans bevat. Erg mooi voor op het wenkbrauwbot.
 2. Een taupe kleur die niet te missen is in een nude look. Erg mooi als basis of voor de buitenste ooghoek.
 3. Oeh, deze is mooi! Dit is een kleur die erg dicht tegen koper aan ligt, maar met een vleugje donkerbruin er doorheen.
 4. Nog een highlighter, maar deze keer met wat meer shimmer. Geschikt voor de binnenste ooghoek of ter variatie op de jukbeenderen.
 5. Een lichtgrijze kleur met een lichte glans. Goed te gebruiken als basis over het gehele ooglid.
 6. De laatste, maar niet te missen kleur is natuurlijk zwart. Dit is een lichtere tint en het beste te gebruiken om de look wat meer schaduw te geven.
zonder flits - met flits

Wauw, de swatches zijn echt heel erg duidelijk, wat een pigment! Dit is zonder basis en de kleuren ogen zonder dit al heel erg intens. Alleen de eerste kleur laat wat te wensen over, maar verder ziet het er heel erg goed uit. Ik ben vooral fan van de koperkleur en de highlighter. Ook fijn vind ik dat de oogschaduw vrijwel niet korrelt.


Ik maakte een look met het palette waarbij ik het vooral simpel wilde houden. Ik ging namelijk de deur uit met mijn Viva Glam lipstick en een heftige ooglook in combinatie met heftige lipstick vind ik niets. Ik gebruikte de grijze kleur als basis over het gehele ooglid en voegde daarna de taupe kleur toe in de buitenste ooghoek. Vervolgens nam ik wat van de koperkleur op mijn blendingkwast en dit blendde ik met de rest van de oogschaduw in mijn crease. Om de schaduw nog wat aan te zetten nam ik op de top van mijn blendingkwast een heel klein beetje zwart en ook dit werd geblend. Tot slot gebruikte ik de meest shimmery highlighter uit het palette voor de binnenste ooghoek.


Ik weet het, ik heb al ontelbaar veel nude palettes, maar als ik ze bij elkaar leg zal je zien dat alles is gebruikt. In de meeste zitten hier en daar al deuken en je kan dan ook wel stellen dat de nude look mij het beste ligt. Alla bout chocolates is een mooie toevoeging en zal ik de komende weken veel gebruiken, laat die deuken en pan maar komen!

Essence all about chocolates eye shadow – €3,59
verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister

Welk palette van Essence is bij jou favoriet?

5 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een beauty! Ik moet deze snel gaan kopen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er uit als een mooi palette! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier vandaag toevallig nog een look mee gemaakt, ik vind het een top palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi palette. Deze wil ik ook nog toevoegen aan mijn stash.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi paletje, heeft alles wat je nodig hebt voor een draagbare look :)

  BeantwoordenVerwijderen