vrijdag 6 februari 2015

My monthly cup of tea | februari


Sinds ik 'op mezelf' woon en mijn eigen keuken beheer (ik ben er zo blij mee!) ben ik niet alleen een echte kok, maar ook een echte drankjesgenieter aan het worden. Ik pers m'n eigen sinaasappelsap, roer mijn eigen chocomel en zet m'n eigen kopjes thee. Ik ben nog net niet zo ver dat ik zelf mijn eigen kruiden pluk! Het leek mij dan ook heel leuk om nu deze rubriek eens over te nemen, want waar thee is, daar ben ik.


Voordat ik hier kwam wonen hield ik altijd wel van thee, maar om daar nou elke keer twee trappen op en af voor te rennen (ik sliep op zolder) vond ik even teveel van het goede. Nu heb ik een waterkoker op twee meter afstand en hoef ik alleen maar van m'n stoel of bed af te komen om het in een mok te gieten en er een theezakje bij te doen.
De verpakking van de thee is erg mooi vormgegeven. Dit geldt overigens voor deze hele Wellbeing Moments lijn van Pickwick. Alle verpakkingen hebben een eigen karakter die in connectie staan met de smaak van de thee. De ingrediëntenlijst ziet er op het eerste gezicht ook goed uit en Pickwick beweert daarnaast dat alle producten 100% natuurlijk zijn. Toch (als je goed kijkt) zie je dat een aantal van de producten aroma's zijn en het deel met 100% natuurlijk moet je dan ook maar met een korreltje zout nemen. In de verpakking zitten 15 zakjes thee met een inhoud van 30 gram. Ik drink zelf veel verschillende soorten thee, uit grote mokken en gebruik dan ook per mok één zakje.


Vervolgens de smaak van de thee, deze vind ik fijn, maar het is niet helemaal wat ik verwacht had. Ik had na het lezen van de ingrediëntenlijst toch iets meer zoet verwacht met alle bessen die in de thee verwerkt zijn, alleen dit is niet het geval. Je proeft eerst een wat bittere smaak, maar de nasmaak die dan komt is wel zoet. De zwarte thee en rooibos overheersen en daarna komt er een mengelmoes van zoete smaakjes.


Ik vind deze thee erg lekker, maar niet per se bijzonder, zoals Pickwick dat wel doet voorkomen. De uitstraling van de verpakking is erg mooi en lokt meteen, maar de smaak vind ik niet heel spannend. Ik ga deze thee niet opnieuw kopen, maar dat is puur omdat ik alle smaken van de wereld wel eens wil proberen.

Pickwick Wellbeing Moments Chi Berries - €1,99

Welke zoete smaak is bij jou favoriet?

6 opmerkingen:

 1. ik vond Chi Berries niet heel lekker maar ik kocht hem inderdaad ook voor de verpakking! ik ben gek op groene thee maar dan wel van de toko :) smaakt heel anders dan van bijvoorbeeld Pickwick.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die verpakking ziet er inderdaad super leuk uit! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke verpakkingen! Ik zou de editie best willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Persoonlijk vond ik deze niet heel lekker, de verpakking zorgde ervoor dat ik m wel mee nam maar vond er vrij weinig aan hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zelf niet zo'n fan van smaakjes als het gaat om thee, maar dit klinkt nog best lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf ben ik niet zo een fan van thee, maar dat kopje is zo cute!

  BeantwoordenVerwijderen