maandag 26 januari 2015

Fotodagboek week 3 & 4 | Ilona


Na mijn ietwat valse start van vorige keer heb ik geprobeerd deze keer het maken van foto's wél goed bij te houden. Je zal in deze editie weer zien wat ik de afgelopen tijd heb uitgespookt en aangezien ik veel vrij had zul je dus veel verschillende momenten 'in pictures' zien.

zondag 11 januari


Zondag bestond voornamelijk uit school en rust. Ik keek de nieuwe aflevering van Modern Family, maakte huiswerk en ging 's avonds aan de slag met koken. Ik wilde de al salmone met penne naturel, cherrytomaatjes, peterselie en zalmsnippers namaken van Julia's voor mijn broertje en moeder. Ik had het al eens in Maarssen geprobeerd en het smaakte supergoed, tijd dus om het ook voor de familie te koken. Ook nu lukte het koken en al had ik iets te weinig saus, het smaakte echt heerlijk! Stiekem nog veel beter dan bij Julia's.

maandag 12 januari


Vandaag was een dag vol stress, want samen met mijn projectgroepje moest ik een presentatie voorbereiden voor dinsdag. Het was dan wel een proefpresentatie, maar je wilt na de feedback natuurlijk zo min mogelijk hoeven te verbeteren. Ik had ook nog eens een hele slechte nacht achter de rug, dus ik skipte een les en kwam alleen naar school voor het project. Toen ik 's middags bepakt en bezakt in Maarssen kwam moest ik ook nog boodschappen doen en koken. Gelukkig zit de supermarkt hier op loopafstand en dat scheelt meteen heel veel tijd. Bovenop zie je chips liggen, maar daaronder zit allemaal groente en fruit verstopt. Sinds ik uit huis ben eet ik veel gezonder en laat ik snoepgoed sneller links liggen. Ook met koken zorg ik dat ik niet te ongezond kook, ik maakte aardappels met groente en kip. 's Avonds ging ik nog even verder aan het project en maakte ik mijn blogbericht voor dinsdag af. Bij al dat harde werken hoort natuurlijk een kopje thee met een lekker chocolaatje (af en toe snoepen mag wel). Later op de avond keek ik natuurlijk naar de aflevering van Proefkonijnen die ik had bijgewoond in de vakantie.

dinsdag 13 januari


Wat een rotweer was het vandaag! Ondanks dat ik in het bushokje stond werd ik nog doorweekt. Ik moest deze dag vroeg naar school, want we hadden een proefpresentatie en wilden nog even kunnen oefenen. Vroeg naar school betekent voor mij ook vaak vroeg uit en ik besloot daarom om even op Hoog Catharijne te gaan dwalen. Zoals je ziet had ik dat misschien niet moeten doen, want ik ging weer bepakt en bezakt terug naar m'n kamer. Ook The Body Shop was ondanks m'n vorige items weer slachtoffer en ik ging deze keer voor een grote moringa body butter van 400 ml. Deze grote verpakking was maar €12 euro en ik ben hier heel erg blij mee. Ik ging ook nog langs de Kruidvat, H&M en Yves Rocher en bij de Action kocht ik nog wat bakken voor in m'n kledingkast. 's Avonds was ik zo moe en ik ging dus ook vroeg koken en naar bed.

woensdag 14 januari


Vandaag was ik vrij en ondanks de to do list die ik had gemaakt kwam er van mijn voornemen om schoon te maken helemaal niets terecht. Sinds m'n verhuizing ben ik niet meer zo van het uitstellen, maar aangezien ik deze week vrij weinig voor school heb (en dus veel vrij ben) mocht het wel een keertje. Er is altijd nog morgen. Nu had ik 'morgen' wel een deadline voor school, maar dat was geen groot project meer waar ik de hele dag aan hoefde te zitten, ik kon dus rustig een beetje 'me' time nemen. Ik maakte mezelf op met een ooglook die jullie nog voorbij zullen zien komen en ging voor een felle roze lipstick (Action, Hot Pink). Normaal ben ik niet zo van de felle kleuren, maar ik moet en zal van mezelf deze kleuren leren dragen. Verder blogte wat, deed de boodschappen en ging heerlijk verse sinaasappelsap persen, want geef nou toe, dat is altijd iets lekkerder dan uit een pak! In de middag ging de zon prachtig onder en ondanks dat in ik Anna Paulowna veel achter heb gelaten, is het mooie uitzicht niet verdwenen.

donderdag 15 januari


Van alle dagen die je tot nu toe hebt gezien was dit toch wel de allersaaiste. 's Ochtends ging ik naar school om nog uitleg te krijgen over de presentatie die ik met mijn projectgroepje moet voorbereiden en dit duurde echt maar een uur. Aangezien de les om 9 uur begon was ik dus erg vroeg thuis. Thuis ging ik aan de slag met wat lookfoto's en het duifje keek vrolijk mee! Daarna was het tijd om mijn toets voor vrijdag te oefenen. Ik moest een taaltoets voorbereiden en online kan je daarvoor oefeningen maken. Ik ben hier de hele middag mee bezig geweest en na dus ook de hele middag thee te hebben gedronken (ik ben letterlijk een theeleut aan het worden) vond ik het tijd voor iets anders en dan met name CHOCOMEL! Ik had een dag eerder alles al in huis gehaald, dus met wat poeder, warm water, slagroom en spekjes maakte ik een heerlijk glas vol. 's Avonds was het tijd om mijn nagels te lakken en ik besloot maar om er eentje te kiezen uit de nieuwe limited edition van Essence, dan kon ik de dag erna meteen mijn nagels fotograferen voor een blogpost. Nu is het niet het lakje van de foto geworden, maar de naam is wel de meest leuke die ik tot nu toe in mijn stash heb.

vrijdag 16 januari


Vrijdag, de dag van de waarheid, zou ik mijn Nederlandse toets halen of niet? De uitslag kregen we na afloop van de toets meteen in te zien en vol zenuwen ging ik dan ook naar school. De toets telt weliswaar niet voor veel studiepunten, maar een herkansing zou niet fijn zijn als je de dag ervoor nog goed hebt geleerd. Je moest 80% halen en na het inzien van de toets zag ik dat ik 85% had. Ik was heel blij en ging dan ook weer tevreden naar huis. Ik ga altijd terug met de bus en ineens kwam deze leuke ijswagen voorbij rijden, ik kreeg spontaan trek! Ondanks mijn trek ging ik thuis niet voor ijs, maar voor een lekkere salade. Ik doe dit altijd voordat ik weer naar huis ga en maak deze dan met de restjes groente/vlees die ik over heb, omdat het anders niet meer goed is als ik terug kom. De salade smaakte echt heel erg lekker en zo ben ik ook nog eens gezond bezig. In de avond besloot ik om ook nog een bakje fruit te nemen en een lekkere kop thee, daarna ben ik gaan slapen, want de wekker voor zaterdag stond op 07:00!

zaterdag 17 januari


Voor de verandering ging ik in plaats van vrijdag eens op een zaterdag terug naar 't platteland. Ik was de dag ervoor laat uit en had geen zin om dan nog met bagage te moeten slepen. Zaterdagochtend ging ik dus vroeg naar huis, want 's middags ging ik met Evi een video opnemen. De video heb je al eerder kunnen zien en bestaat uit onze volledige The Body Shop stash! 's Avonds ging ik werken en daarna meteen door naar een vriendin zodat we daar met z'n allen konden zitten en bijkletsen. Nu is dat al heel erg leuk, maar daarna gingen we ook nog eens uit en aangezien ik wel van een feestje houd was het dus al meteen een perfecte avond! Tijdens het uitgaan kwam ik nog veel bekenden tegen en dat was ook erg leuk. Pas in de vroege morgen was ik thuis en ik ben meteen gaan douchen en slapen.

zondag 18 januari


Omdat ik zo laat (of vroeg, net hoe je het bekijkt) in bed lag, kwam ik er pas in de middag uit. Vandaag was dan ook een dag dat ik niet heel veel heb gedaan. Ik ben maar wat gaan bloggen en lezen voor school en toen zat het er alweer op.

maandag 19 januari


Een vrije dag betekent voor mij ook later dan normaal naar huis. Ik zat dus voor het grootste deel van de reis in een lege coupé en eigenlijk vond ik dat wel lekker rustig. Verder deed ik niet heel veel, ik voelde me niet helemaal lekker (moe, hoofdpijn, je kent het wel...) en ging dan bij aankomst in Maarssen meteen m'n bedje in.

dinsdag 20 januari


Een vrije dag, de zoveelste alweer. Nu is dit natuurlijk vanwege school, want ik heb nog een aantal deadlines en tentamens lopen, maar vandaag besloot ik om even helemaal niets hieraan te doen. Ik was moe, had slecht geslapen en er was nog een heel lijstje met dingen die ik nog wilde doen, maar normaal geen tijd voor had. Nou, op een vrije dag dus wel! Dus ik legde alles van school aan de kant, ruimde de rest van mijn kamer ook op (lees; het opnieuw indelen van mijn The Body Shop stash) en deed de boodschappen. Nu was hiermee de dag alweer bijna om, want ik werd laat wakker en deze routine begon dus pas in de middag te lopen. Na het doen van de boodschappen ging ik dan ook snel koken. Ik maakte voor het eerst spaghetti met rode saus, maar dit ging mij gelukkig goed af. Tijdens het eten ga ik altijd series kijken en aangezien ik net ben begonnen met Glee was dat wat ik keek. Na het eten keek ik even in mijn kastjes en daar vond ik een pak met tover-ijs. Je kan hiermee zelf ijs maken en ik pakte dan ook alle ingrediënten en ging aan de slag. Daarna was het tijd om te slapen, want ik was behoorlijk moe.

woensdag 21 januari


Ook vandaag was ik iets later uit bed, maar ik sliep nu niet door m'n wekker heen! Ik startte de dag met een lekker bakje havermout met kiwi en dit is echt zó heerlijk dat ik amper een andere combinatie wil proberen. Daarna was het tijd om te skypen met mijn groepsgenootjes voor een schoolproject, want vandaag was ondanks dat ik vrij was wel een dag om weer even te bikkelen voor school. Nadat ik hiermee klaar was blogte ik wat en ging ik leren, maar wat ik hierdoor bijna vergat was dat ik nog moest stofzuigen! Donderdag zou een vriendin langskomen en het moest natuurlijk wel netjes zijn. Hierna ging ik aan de slag met koken en in de avond gunde ik mezelf nog wat lekkers, dit werd het ijs dat ik de dag ervoor zelf had gemaakt. Het was goed koud en smaakte heerlijk! Ik had nog wat Lions over en die had ik er doorheen gemixt, zeker een aanrader. 's Avonds keek ik nog naar Ali B op Volle Toeren, want Ronnie Flex was te gast en daarna ging ik heerlijk naar bed.

donderdag 22 januari

Ik had niet gedacht dat het ging gebeuren en toch gebeurde het, deze dag maakte ik geen enkele foto. De hele dag was ik druk. Het begon al 's ochtends met vroeg opstaan, naar school, presenteren (het ging goed!) en daarna meteen naar huis. Thuis werkte ik nog even aan een blogbericht, maar daarna ging ik opnieuw naar Utrecht om een vriendin op te halen. Samen gingen we even de stad in en daarna kwam ze als eerste van m'n vrienden mijn kamer in Maarssen bekijken. Omdat ze maar een dorpje van m'n oude woonplaats vandaan woont en ik vrijdag vrij was, ging ik tegelijk met haar naar Anna Paulowna toe. Het was even afwachten of we nog wel thuis konden komen, want er was een storing rond Utrecht CS, maar gelukkig kwam alles goed.

vrijdag 23 januari


Friday, payday, helaas niet helemaal, maar gelukkig had ik wat gespaard en dat betekende dus shoppen met Manon! We begonnen bij de Primark in Zaandam en daar was zoveel sale dat ik mij niet kon beheersen. De sweater met de schattige pinguïns die ik draag op de foto kon ik dan ook niet laten liggen, deze was maar €5,-. Na de Primark gingen we door naar Amsterdam en het eerste wat we daar deden was naar de McDonalds. Het is een slechte gewoonte, ik weet het, maar ik kon het niet laten om een Chili Chicken te halen. Daarna gingen we naar Magna Plaza, waar zich ook een Yankee Candle store bevindt. Ook hier was sale en ik kocht ook hier een aantal leuke items. Misschien laat ik al mijn sale producten nog eens in een blogbericht zien, want toen ik in The Body Shop stond kwam ik erachter dat ik een 8 had gehaald voor een project van school. Ik was zo blij dat ik mezelf mocht trakteren (ik weet ook altijd wel weer een excuus). Ik kocht twee body butters van 400 ml, eentje met mango en eentje met satsuma. Na de drukke shopdag waren we zo moe dat we besloten op tijd naar huis te gaan, daar deed ik natuurlijk nog even een korte modeshow voor m'n moeder en een vriendin die nog even bij kwam kletsen. Zo werd het alsnog een hele lange dag en ik was dan ook helemaal uitgeteld.

zaterdag 24 januari


Mijlpaal! Vandaag at ik mijn allereerste magnetronmaaltijd OOIT. Zelfs nu ik m'n eigen kamer heb, kook ik toch altijd en dat betekent geen maaltijden om op te warmen. Toch wilde ik het eens proberen, ik kreeg een maaltijdvergoeding omdat ik van 13:00 tot sluitingstijd moest werken en ik liet deze natuurlijk niet aan mijn neus voorbij gaan. Ik koos voor penne naturel met kipreepjes en sperziebonen en moet bekennen dat het eigenlijk best lekker was. Mocht ik dus ooit een maaltijd halen heb ik mijn keuze vast gemaakt. Na het werken ging ik naar huis om om te kleden en even te rusten met de kat op m'n schoot. Ze ligt altijd zo schattig tijdens het slapen en ik kon het niet laten om d'r even op de foto te zetten. Ik viel vervolgens zelf ook in slaap, wat niet slim was, want ik had een verjaardag. Gelukkig werd ik nog wakker en kwam ik, later dan gepland, aan. Toen ik binnenkwam was de grote bowl het eerste wat ik zag, vodka met energy, daar maak je mij altijd blij mee! Ik moest het dan ook meteen weer tot het extreme toe gaan proberen, met maar liefst 5 rietjes. Gelukkig kwam er niet al teveel drank doorheen, want zondagochtend zou mijn wekker ook weer vroeg gaan. Ik heb het heel gezellig gehad en weer veel gelachen met iedereen.

Veel eten, veel school, veel feestjes en vooral veel gezelligheid. Daar bestonden voor mij de afgelopen twee weken vooral uit. De komende tijd zal ik het opnieuw wat drukker hebben met school, maar ik heb nog wel wat leuke activiteiten op de planning staan. Deze ga ik natuurlijk ook met jullie delen in het komende fotodagboek.

Kocht jij de afgelopen weken nog iets leuks in de sale?

No Comments Yet, Leave Yours!