vrijdag 21 november 2014

HEMA | shower foam


Shower foams worden steeds populairder en naast de duurdere merken komen nu ook veel budgetmerken met een foam. De Hema heeft inmiddels ook al een aantal geuren aan het assortiment toegevoegd en ik nam er twee mee om te testen.


Toen ik een aantal weken geleden de shower foams kocht was er een 1+1 actie en ik besloot dan ook om er maar meteen twee mee te nemen. Ik koop niet veel bij de Hema omdat ik de producten nooit heel bijzonder vind, maar de shower foam is een leuke aanwinst in het assortiment. De enige shower foams die ik heb geprobeerd zijn van Rituals. Zouden de shower foams van Hema een mooie budgetvariant zijn? De namen van de foams beloven in ieder geval veel goeds, Marvelous en Passionate.

"Today I feel marvelous, dancing all night with a golden glow."


Marvelous is een krachtige, maar zeer vrouwelijke, warme en sensuele geur. Je krijgt echt een gevoel van luxe als je jezelf inzeept met deze foam en dat de geur lang blijft hangen helpt alleen maar mee. Je hoeft niet eens veel van de substantie te gebruiken, de shower foam is erg zuinig in gebruik.

"Today I feel passionate, with a promise off mysterious excitement."


Oei Hema, spot ik daar nou een spelfout! 'A promise OFF..." Daar is blijkbaar iets niet helemaal goed gegaan. Gelukkig heeft de spelling verder geen invloed op de binnenkant van de verpakking, want deze shower foam ruikt net als Marvelous heerlijk sterk. Nóg sterker zelfs als je de geuren vergelijkt. De geur is wel wat sportiever en krachtiger, ik krijg hierbij het gevoel alsof ik na een harde work-out onder de douche stap en mezelf dan kan inzepen met een krachtige shower foam. De sterke geur van de foams vind ik geen probleem, na het douchen ruik je de geur namelijk nog en dat is een leuke bijkomstigheid.


De substantie van de shower foams zijn zo goed als hetzelfde, behoorlijk waterig en snel schuimend. Je moet de fles goed schudden wil je echt schuim uit de verpakking krijgen. Als de schuim in aanraking komt met water schuimt hij vrijwel meteen, dus als je het product gewoon onder de douche of in bad gebruikt is het schudden niet per se nodig.


Krachtige geuren, heerlijk veel schuim en een handige verpakking. Hema heeft mij positief verrast! Als je deze shower foams zou vergelijken met Rituals doen ze daar niet aan onder, totaal niet. Ik denk dat als Hema het assortiment van de shower foams zou uitbreiden ik daar toch sneller naar zou grijpen dan Rituals. De prijs-kwaliteitsverhouding is goed en de paar euro die je bespaart in vergelijking met andere foams zijn het zeker waard.

De shower foam kost €3,95 voor 200 ml en is te koop bij alle Hema filialen.

Heb jij de shower foam van Hema al geprobeerd? 

excuses voor de slechte kwaliteit van de foto's, ik kwam hier helaas pas bij het bewerken achter

4 opmerkingen:

  1. Marvelous lijkt me heel fijn voor de winter en Passionate klinkt wel alsof het een fijne unisex geur zou zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, ze klinken echt heerlijk voor onder de douche! Ik ga ze even onthouden. :)

    BeantwoordenVerwijderen