maandag 6 oktober 2014

Sample reviews #3 | Parfum


Niet alleen Evi had veel samples liggen, maar ook ik had er behoorlijk veel opgespaard. Hoog tijd dus om ze eens te gebruiken en voor jullie uit te lichten. Toevallig waren het allemaal parfum samples, dus voor dit artikel ging ik een week lang de deur uit met elke dag een ander geurtje!

Guess, Girl - Yves Rocher, Comme Une Evidence - Kenzo, Flower - Yves Rocher, Lilas Mauve - Naomi Campbell, At Night - Yves Rocher, Rose Absolute

Zes samples heb ik deze keer getest, helaas is niet alles meer te koop, maar het overgrote deel wel. Er zitten bloemige geurtjes bij, kruidige geurtjes, een vleugje zoet, alles zit er tussen!


Misschien wel een van de meest bekende geuren van Guess is Girl. Ik herkende het parfum alleen van naam, dus het was hoog tijd om te zien (ruiken!) hoe ik deze geur vond. Meteen toen ik de sample open maakte rook ik een hele sensuele, warme geur uit de verpakking komen. Toch bespeurde ik ook iets zoetigs, wat voor mij het parfum erg aantrekkelijk maakt.

Topnoten: frambozennectar, meloen, bergamot
Hartnoten: orchidee, acajabloem, lelie
Basisnoten: sandelhout, vanille

Het zoete komt duidelijk van de meloen, het sensuele van het sandelhout en de vanille. Naar mijn mening een perfecte combinatie voor een parfum. De parfum is geschikt voor een romantisch diner, maar ook voor een avondje uit. Deze sample bleef echt heel goed hangen, na 6 uur kon ik nog vleugjes parfum bespeuren.

Guess Girl is verkrijgbaar bij o.a. Douglas en ICI PARIS XL


Flower van Kenzo is een bloemig, zacht en fris parfum. Ik krijg spontaan zin in de lente als ik met deze parfum rond loop! De geur is subtiel, maar blijft een lange tijd hangen. Het bijsprayen moet af en toe gebeuren, maar hiervoor gebruikte ik een dupe van de Big Bazar 'Garden of Roses'. Zo rook het alsnog alsof ik de hele dag met Flower rondliep.

Topnoten: hagedoorn, Bulgaarse roos, zwarte bes, mandarijn/sinaasappel
Hartnoten: roos, viool, jasmijn
Basisnoten: vanille, witte musk

Deze parfum brengt je naar de lente, met de lammetjes in de wei en huppelend in een jurkje over de straten. De parfum is niet te sterk, maar juist heel zacht en lieflijk. Een perfecte parfum als je het subtiel wil houden.

Flower by Kenzo is verkrijgbaar bij o.a. Douglas en ICI PARIS XL


Yves Rocher ken ik als merk al jaren. Mijn moeder bestelde vroeger veel van dit merk en deze sample stamt ook nog af uit de tijd dat m'n moeder net zo'n koopverslaafde was als ik nu ben. Lilas Mauve is een bloemige geur, heerlijk fris! Wat ik handig vind bij deze sample is dat het parfum op een doekje zit i.p.v. los in de verpakking. Ik heb dan het idee dat ik meer gebruik maak van de sample en ook het aanbrengen is niet zo'n geknoei.

Ken je dat gevoel dat je buiten loopt en er geuren van allerlei bloemen op je af komen? Daarmee kan je deze parfum het beste omschrijven. Het parfum is bloemig en fris en zeker geschikt voor een dagje strand of een wandeling door het bos.

Lilas Mauve als parfum is niet meer te koop, maar de showergel en bodymilk kan je bestellen bij Yves Rocher


Deze sample van Comme Une Evidence van Yves Rocher ziet er niet zo fris meer uit, maar het parfum is dat in tegenstelling tot de verpakking gelukkig wel! Ik houd van frisse parfums en dit is hier een goed voorbeeld van. De parfum bestaat uit verschillende soorten vanille en dit is echt heel goed te ruiken. De geur is fris, maar wel subtiel.

Het parfum is qua frisheid te vergelijken met Lilas Mauve, al is Comme Une Evidence wel wat lichter qua geur door de vanille. Toch is dit mijn favoriete parfum is van alle samples. Als ik er aan ruik krijg ik meteen het idee dat ik over het strand loop met m'n haren in de wind!

Comme Une Evidence is te koop bij Yves Rocher


Geuren van Naomi Campbell zijn denk ik de parfums waarmee de meeste meiden op jonge leeftijd het wereldje van parfum beginnen te ontdekken. At Night is zo'n typische geur die ook mij aan trok op die leeftijd, alleen ik had nooit het geld om een wat duurder parfum te kopen. Deze sample trok mij dan ook zeker aan om te proberen, het bracht mijn hoofd een beetje terug naar die tijd.

Topnoten: bergamot, pruim
Hartnoten: geranium, heliotroop
Basisnoten: sandelhout, tonkabonen, vanille

Wat ik niet had verwacht bij dit parfum is dat het echt een hele subtiele geur is. Het parfum is wel warm en sensueel, maar op een subtiele manier. De geur blijft ook niet hele lang zitten, na 4 uurtjes is het grootste deel qua geur wel verdwenen. 

At Night van Naomi Campbell is te koop bij Douglas


Over dit parfum kan ik heel kort, maar krachtig zijn. Je moet er echt van houden. Ik zelf vond de geur niets, ik houd niet van rozen en dat is eigenlijk wat ik hierbij voornamelijk rook. De geur vind ik net wat te sterk om te dragen op mijn leeftijd.

Als je houdt van een wat sterkere, volwassenere geur is dit wel een aanrader. De roos komt goed naar boven en de geur blijf door de sterkte ook lang hangen.

Dit parfum is helaas niet meer te koop, andere Secrets D'Essences varianten zijn wel te koop bij Yves Rocher

Dit was mijn eerste sample review en ik vond het heel erg leuk om deze te maken! Ik zal de komenden tijd weer een aantal parfums gaan testen en ook hierover iets gaan schrijven. Het is niet de bedoeling dat ze nog een eeuwigheid in de kast blijven liggen.

Welk van de geuren spreekt jou het meeste aan?

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo een impressie te krijgen van verschillende parfums. <3 Aan de beschrijving te lezen ben ik vooral benieuwd naar Comme Une Evidence & At Night van Naomi Campbell. Hoe ben je aan de samples gekomen (via internet of gewoon via de winkel)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De meeste samples heb ik ontvangen bij bestellingen of uit tijdschriften :) In de winkel kan je soms ook een tester vragen, die krijg je dan in een klein flesje.

      Verwijderen
  2. Wat een super leuk artikel om aan de hand van samples een artikel te schrijven. Dat ga ik misschien ook ooit nog wel doen. Erg leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het geurtje van kenzo lijkt mij erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen