donderdag 24 maart 2016

My monthly cup of tea | Maart


Maart roert zijn staart, maar ik roer liever in een kopje thee. De lente is begonnen en dat betekent dat de frisse thee weer overal tevoorschijn komt. Zo ook bij de Big Bazar, waar ik deze bijzondere Lemon Pie thee van Pickwick vond. Citroen thee ken ik natuurlijk wel, maar thee met de smaak van citroentaart... ik ben benieuwd!


Het doosje van Pickwick herkennen we natuurlijk allemaal. Het is het meest bekende merk in Nederland en iedereen heeft dan ook wel eens een kopje thee van dit merk gedronken. Lemon Pie is een limited edition thee en zal dus niet altijd te verkrijgen zijn. Het is echt een thee om het voorjaar mee te starten. In een doosje thee zitten 20 zakjes.
Enjoy the sunny season with this uniquely spiced tea blend of fresh tasting lemon with golden vanilla and ginger.

Ter verduidelijking, er zit dus niet écht citroentaart in deze thee, maar er zijn ingrediënten gebruikt die deze smaak tot stand brengen. Nu moet ik zeggen dat ik niet heel erg onder de indruk ben van het miniscule deel aan gember, citroenschil en vanille, het lijkt mij heel erg stug dat dit alleen, genoeg is om voor de smaak te zorgen.


Ik heb de thee een aantal minuten laten intrekken en na m'n eerste slok was ik meteen enorm verbaasd. Deze thee smaakt écht naar citroen kwarktaart! Maar gewoon precies dezelfde smaak... wat een wonder. Ik vind de thee erg lekker, het frisse van de citroen komt goed naar voren, maar het vleugje vanille zorgt voor een mooie balans. De smaak vond ik in het begin even wennen, maar ik ben na m'n eerste kopje toch echt verkocht.

Pickwick Lemon Pie, te koop bij Big Bazar - €0,99

Welke thee pak jij er als eerste bij in het voorjaar?

1 opmerking: