woensdag 6 januari 2016

My monthly cup of tea | januari


Het is januari en als we alle weerkundigen moeten geloven, komt de koude periode er nu toch echt aan. Voor sommigen betekent dit misschien heerlijk naar buiten gaan, maar als het echt heel koud is zit ik veel liever binnen met een lekkere kop thee en een goed boek. We hadden dan misschien geen witte kerst, maar ik heb wel witte thee, die uitstekend geschikt is voor dagen als deze. Vandaag laat ik deze aan jullie zien!


Ik was niet op zoek naar thee die ik nog niet had gedronken, maar deze verpakking kon ik niet voorbij lopen. Een paar keer liet ik het pakje in de schappen staan, maar uiteindelijk kon ik het toch niet laten. Het merk English Tea Shop kende ik wel, zij hebben thee die biologisch en fair trade is. Dit betekent dat de producten op een eerlijke manier worden gemaakt en de boeren die een handje hebben geholpen om het product tot stand te brengen er ook nog iets aan over houden. Nu is dit natuurlijk niet waarom ik het product kocht, maar het is een mooie bijkomstigheid om te weten dat dat wat je drinkt goed is.


Niet alleen de voorkant van de verpakking is vrolijk aangekleed, op elke kant van het doosje staat wel weer een leuke verassing. Zelfs de ingrediëntenlijst bevat allerlei talen die je normaal niet snel voorbij ziet komen. Zoals je kan zien is de thee 100% organische witte thee en zijn er verder geen ingrediënten aan het product toegevoegd.


Om het doosje te openen kan je de onderkant loshalen en dan kan je de theezakjes er zo uitpakken. Je kan het doosje dus uitstekend op de kast zetten en je zakjes zo pakken, maar je kan er ook gewoon voor kiezen om alles in een theedoos te doen. Een doosje witte thee bevat 20 zakjes.

De smaak van de thee omschrijft The English Tea Shop zelf op deze manier:
"Naturally sweet, with a lightness of touch, our pure White Tea's delicate aromas are sure to delight."
Van nature zoet, met een kleine touch, dat is hoe de thee wordt omschreven. Nu moet ik bekennen dat dat het ook wel echt is, een zoet smaakje, met een frisse nasmaak, maar verder ook niets bijzonders. Ik vind de thee erg lekker, maar niet bijzonder. Voor een beginnende theedrinker is dit zeker een aanrader.


Ik ben blij verrast door deze thee en ga dan ook zeker meer van dit merk kopen, alleen eerst maar even dit pakje opmaken. Ik vind de thee niet per se zeer bijzonder, maar wel erg fris en daar houd ik wel van.

English Tea Shop White Tea, verschillende supermarkten - €2,35

Wat is jouw favoriete thee voor de koude dagen?

No Comments Yet, Leave Yours!