zaterdag 28 november 2015

Maskers van Dr. van der Hoog


Het is een schande, zo weinig blogberichten op WFOP. Ik heb hooguit af en toe tijd om even rustig een maskertje op te doen. Vooral lekker in de winter, in bed kruipen met een boek boek en een maskertje op voordat ik ga slapen. Dr. van den Hoog heeft voor ons een heel assortiment met alle geuren en soorten masker. Ik testte van het merk vier kant en klaar maskers.


Je ziet al aan de kleurtjes dat er veel verschillende geuren aan bod gaan komen in deze review. Dat is natuurlijk ook waar ik in de eerste instantie mijn keuze op baseer. Daarnaast ben ik geen fan van peel-off maskers, dus kant en klaar maskers leken me wel zo makkelijk. Deze zijn makkelijk aan te brengen en makkelijk te verwijderen met lauwwarm water.


De verpakkingen van de maskers hebben een luxe uitstraling en zijn van karton met een vrolijk kleurtje. Het is gelijk duidelijk om wat voor geur het gaat. In de kartonnen omslag zit een zakje die je open moet scheuren om het masker te gebruiken. Het zakje bevat een masker van 10 ml en hier kun je eigenlijk wel makkelijk twee keer mee doen. Voor delen zijn ze uitermate geschikt, dus bijvoorbeeld samen een maskertje opdoen met een vriendin.


Perzik is niet de eerste geur die in me opkomt wanneer ik dit Pretty Peachy masker open. De geur van perzik is ver te zoeken en lekker ruikt deze dan ook niet. Gelukkig is de geur niet sterk, dus dan maar wat meer aandacht naar de werking van het masker. Bij aanbrengen begint de huid wat te tintelen, maar niet op een extreem vervelende manier. Je blijft het merken, maar het is niet vervelend om het masker 10 tot 15 minuten te laten zitten. Hard wordt de substantie niet en dat was voor mij even wennen. Wel is het er op deze manier makkelijker af te halen met lauwwarm water, wat dus bij al deze maskers het geval zal zijn. Van het gevoel van mijn huid na het verwijderen stond ik niet helemaal versteld, maar zachter dan gewoon was mijn huid wel. Dit masker zou van mij een zesje krijgen. 


Net als het masker hiervoor is Madly Mango Melon heftig voor mijn huid. Deze begint namelijk wederom te tintelen, nadat ik het masker heb aangebracht. In tegenstelling tot het perzikmasker heeft deze een jelly substantie, waar ik niet direct gelukkig van word. De substantie is nogal vloeibaar en droogt niet op. Wel heeft het jelly-gehalte voordelen: je smeert het masker binnen een paar seconden over je hele gezicht en wast het er ook in een oogwenk weer vanaf. En dan de geur, deze is lekker zoet! Wel een beetje onnatuurlijk, maar toch een lekkere geur van meloen. Na dit masker voelt mijn huid zacht en gereinigd. Deze krijgt een zeven. Tot nu toe heeft Crazy Cranberry de lekkerste geur van alle maskers, een subtiele zoetzure fruitgeur van heerlijke cranberry's. Ook de structuur van het masker is heerlijk zacht en romig, dus deze voelt heerlijk aan op mijn huid. Daarnaast is dit tot nu toe het enige masker dat niet gelijkt begint te tintelen. Wel droogt deze langzaam op en merk ik aan mijn huid dat het kwartier, waarin het masker moet intrekken, voorbij is. Dan is het masker redelijk hard geworden en voel ik dat het tintelen begint. Dit is precies hoe ik wil dat mijn masker werkt. Ook na het wassen van mijn gezicht voel ik het effect ervan. Mijn huid voelt dan namelijk zacht en gereinigd aan.


Last best zeggen ze vaak, maar in dit geval geldt het zeker weten! Beauty Bamboo Green Tea is naar mijn mening het lekkerste masker van allemaal en ik zal je vertellen waarom. De cranberrygeur vond ik al heerlijk ruiken, maar die is nog een beetje zurig. Het bamboemasker daarentegen ruikt fris, zoetig en heel natuurlijk. De substantie is net als de vorige romig en tintelt helemaal niet. Misschien zegt dat iets over de werking, maar mijn huid was daarna helemaal zacht en voelde verzorgd aan. Alles wat ik van een masker zou willen, heeft deze in zich. Wie weet zou ik deze eens opnieuw kopen.


Het lijkt dan misschien heel toevallig, maar de maskers heb ik deze keer in de geheel juiste volgorde opgebracht. De eerste die ik testte vond ik het minst fijn en de laatste was mijn favoriet. Het cranberry-masker en het masker met bamboe en green tea zijn dan ook de twee die ik je aanraad. Je kunt twee keer met een masker doen en in dat opzicht vind ik €2,29 per stuk een redelijk bedrag. Je kunt ze bestellen in de webshop van dr. van der Hoog of een bezoekje brengen aan drogisterijen als Etos, Kruidvat en De Tuinen. Ook heeft Big Bazar soms afgeprijsde maskers van het merk in de schappen liggen.

Wat is jouw favoriete geur van een masker?

1 opmerking:

  1. Pretty Peach leek me heerlijk, maar jammer dat 'ie niet lekker (naar perzik) ruikt! :( Ik ben nu juist benieuwd naar de Bamboo Green Tea.

    BeantwoordenVerwijderen