zaterdag 3 oktober 2015

Sleek i-Divine Nautical Collection Calm Before The Storm palette


Aaah, Sleek, ik krijg er geen genoeg van. En als er dan ook nog eens groene en blauwe tinten in zitten, krijg je mij helemaal niet meer stuk. Dat zorgde weer voor een nieuw item in mijn collectie: het Calm Before The Storm palette. De swatches hiervan kan ik natuurlijk niet voor jullie achter houden. 


Het palette is een limited edition en dat is goed te zien aan de verpakking. Het doosje is niet zwart, zoals we die eigenlijk kennen, maar heeft een nieuw design met strepen in vrolijke kleuren. Deze staat helemaal in het teken van de zee en je zult zien dat ook de kleuren van de oogschaduws hierop aansluiten.


Naast groene en blauwe tinten zitten er in het palette ook wat neutrale kleuren en natuurlijk een geschikte highlighter. Sleek houdt daar inmiddels wel rekening mee en dat maakt mij tevreden. De namen van het palette sluiten, net als het doosje, aan bij de zee. Zo zijn namen als Pacific, Seaweed en Lagoon ertussen te vinden. Ik vind het toch altijd een leuke toevoeging wanneer een merk de oogschaduws namen geeft.


Ik zie al een aantal kleuren die me enthousiast maken, dus laten we gaan swatchen.

Starboard, Voyage, Pacific

Caesium, Amphirite, Sovereign

Ahoyi, Barque, Adrift

Seaweed, Navy Shower, Lagoon

De pigmentatie is, zoals gewoonlijk bij Sleek, weer voortreffelijk en er zitten een aantal geweldige kleuren tussen. Ik denk dat de echte beauty-liefhebber wel eens van de highlighter Albatros van Nars heeft gehoord. Starboard is een oogschaduw die me daar enorm aan doet denken, ook al heb ik Albatros niet in mijn collectie. Het is een soort witgoud en deze zou je als highlighter kunnen gebruiken, maar ook als knaller midden op het ooglid. De andere twee kleuren op de eerste swatchfoto vind ik daarnaast te gek. Voyage is heel warm en Pacific is koel, maar toch zouden de kleuren geweldig bij elkaar staan. Ten slotte is Ahoyi een favoriet. Dit is echt zo'n oogschaduw die er in elke lichtval anders uitziet.

Sleek heeft weer lekker afgewisseld als het gaat om finishes. Er zijn een aantal matte en een aantal glanzende kleuren, maar ook een aantal kleuren met een soepele glitter: Voyage, Caesium en Navy Shower. Het blijft leuk om hiermee af te wisselen in een look. Die heb ik dan ook wel degelijk gemaakt. Twee zelfs.


Met een nieuw palette probeer ik eigenlijk altijd een naturelle en een opvallende ooglook te maken. Die naturelle versie zie je hierboven. Hiervoor gebruikte ik Voyage in de arcadebook, Adrift in de buitenste ooghoek, Starboard als highlighter en Ahoyi op het ooglid. De look is dus best dagelijks, maar bevat met de bijzondere kleur Ahoyi net de juiste dosis glitter.


Dan nog een look die paste bij mijn turquoise shirtje van die dag. Seaweed was nu helemaal geschikt op het bewegend ooglid. Voor wat schaduw gebruikte ik Navy Shower in de arcadeboog en als highligter gebruikte ik uiteraard weer Starboard. Om nog voor wat warmte in de look te zorgen bracht ik Voyage aan op mijn onderste wimperrand. Ik vind de look een mooi eindresultaat. Vooral Voyage maakt het echt af. Met de kleur Navy Shower moet je trouwens iets voorzichtig zijn, want deze kleur heeft een heftige pigmentatie en kan nogal rommelig en donker overkomen.


Sleek gaat bij mij toch echt boven alle andere oogschaduw-merken en met dit palette heeft het merk dit weer bewezen. De kwaliteit is beregoed, maar er zitten ook weer wat prachtige, bijzondere tinten tussen. De kleuren Starboard, Voyage en Ahoyi vind ik bij elkaar de €9,99, die het palette kost, al helemaal waard. Je zult trouwens niet te lang moeten wachten met het kopen van het Calm Before The Storm palette, want het is natuurlijk een limited edition. Sleek palettes zijn te koop op verschillende webshops, maar ook bij enkele filialen van de V&D.

Wordt dit het volgende Sleek palette dat jij aan gaat schaffen?

3 opmerkingen:

  1. De verpakking is alleen al leuk, super mooi palette!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige kleurtjes, Sleek is zo mooi <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk palette is dit! De kleuren zijn prachtig, en wat een pigmentatie joh! ♥ En die twee looks, supermooi gelukt! :)

    BeantwoordenVerwijderen