vrijdag 30 oktober 2015

Sample reviews #9


Parfum kopen is leuk, maar parfum testen vind ik eigenlijk nog veel leuker! Er zijn zoveel geuren om uit te kiezen dat het soms wel fijn is als je eerst een tester kan proberen. Bovendien zijn winkels vaak vrijgevig als het gaat om het meegeven van testers en dat heeft er dan ook voor gezorgd dat ik weer behoorlijk wat heb opgespaard. Vandaag laat ik jullie vier parfums zien die ik heb getest aan de hand van een sample.

Topnoten: viooltjesblad, bloed grapefruit, aardbei
Hartnoten: jasmijn, viool, gardenia
Basisnoten: vanille, witte houtsoorten, musk
Deze sample is denk het langste blijven liggen als ik naar mijn stapeltje kijk, wat echt zonde is, want ik vind Daisy een heerlijke geur! Daisy is een eau de toilette, wat de parfum wat lichter maakt omdat er minder geurbestanddelen in zitten dan bij een eau de parfum. Nu is dat naar mijn mening net wat Daisy ook nodig heeft, omdat het anders het hele geheel té bloemig zou maken. Bloemig en fris zijn de woorden die dit parfum bij mij oproepen en ik baal dan ook dat het herfst is, want dit is naar mijn mening de perfecte geur voor de lente/zomer.

Topnoten: mandarijn, peer, fruitpunch
Hartnoten: kamperfoelie, oranjebloesem, perzik
Basisnoten: honing, vanille, houtachtige noten
Het parfum mag dan de naam Honey dragen, om heel eerlijk te zijn ruik ik dat niet terug. Pas heel laat komt er een vleugje honing opzetten, maar dat is het dan ook. Wat ik wel ruik is veel fruit, veel zoet en naar mijn mening zelfs iets té zoet. Ik mis zelf het vleugje fris waar ik zo van houd, al dat fruitige maakt het parfum voor mij wat te eenzijdig. Het is echt een geur waar je van moet houden, want het parfum blijf je nog de hele dag ruiken als je hem 's ochtends op sprayt.

Topnoten: grapefruit, komkommer, magnolia
Hartnoten: groene appel, lelietje-van-dalen, roos, tuberoos (nachthyacint), viooltje
Basisnoten: amber, houtachtige noten, sandelhout
Het groene appeltje van DKNY, het is een van de meest bekende parfums en ik weet zeker dat iedereen weleens bij de Douglas heeft gestaan om deze te proberen. Het is een frisse geur, waarbij je de appel het meeste ruikt, maar ook de komkommer komt er goed doorheen en maakt het geheel zo fris. Het is een geur waar je van moet houden, want niet iedereen zit erop te wachten om de hele dag naar groene appel te ruiken ;). Zelf vind ik deze geur erg lekker, maar ik vind hem wel wat eenzijdig. Voor een avondje uit of met de koude maanden zal ik deze parfum niet snel pakken en dat is dan ook waarom ik geen full size zou kopen. Ik heb wel een dupe van de parfum gekocht bij Action (APL by Indigo). Zo kan ik toch genieten van de geur, maar hoef ik niet veel geld neer te tellen. Qua geur is er ook geen verschil te ruiken, alleen de geur van Action vervliegt sneller. Goed bij sprayen dus! Ook Big Bazar heeft een dupe te koop (Dedicated).

Topnoten: galbanum, roze peper, framboos
Hartnoten: fresia, jasmijn, iris wortels
Basisnoten: amber, musk, vanille, patchoeli
Wauw, wat is dit een bijzonder geurtje! Bij de eerste spray ruikt de parfum erg kruidig, ietwat houtachtig zelfs, maar daarna komt de zoete geur van framboos in combinatie met de bloemige geuren goed naar voren. Toch blijft het kruidige deel de overhand houden en dat maakt dat ik de geur wat zwaar vind om zelf te dragen. Ik ben toch altijd van de frissere/bloemige geuren. De geur is sterk en blijft lang hangen en ik zou deze parfum zeker aanraden aan iemand die van wat zwaardere geuren houdt.


Nee, deze keer geen samples waar ik een full size van zou kopen. Het is het voor mij allemaal nét niet en ook vind ik veel van de geuren wat te eenzijdig. Ik houd er wel van als een geur wat speelser is en dat heb ik bij deze samples helaas niet terug kunnen vinden. Zo zie je maar weer dat een parfum testen toch altijd handig is, zo kan je zelf je mening vormen over een geur en kan je zelf bepalen of je het luchtje wel, of niet aanschaft.

Door welke sample ben jij ooit verleid om een full size te kopen?

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk he die samples! Ik heb laatst see by chloe, de tester made me do it haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah heerlijk! Ik vind de geuren van Marc Jacobs super! Vooral Daisy is zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daisy ruikt heerlijk maar helaas kreeg ik een enorme allergische reactie er op . zo jammer.
  Daarom zijn samples wel fijn haha . voordat je meteen zo veel geld neer telt en er dan pas achter komt dat je er niet tegen kunt. Die van DKNY zijn ook heerlijk. ik heb idd ook de dupe van de Action

  BeantwoordenVerwijderen