donderdag 23 april 2015

Sleek i-Divine | Oh So Special palette


Het Oh So Special palette van Sleek is misschien wel één van de meest populaire palettes die door het merk is uitgebracht. De kleuren zijn geschikt voor elke look en als je van nude kleuren houdt, maar toch een mooie shimmer wil als extra effect, dan weet ik zeker dat je van dit palette zal gaan houden. Ik had natuurlijk al een handjevol aan palettes van Sleek, maar dat weerhield mij er niet van om er weer eentje aan te schaffen.


Na alle reviews is het misschien wat voor de hand liggend, maar de verpakking van Sleek is nog altijd even herkenbaar als voorheen. Het palette, met matte finish, zit verpakt in een kartonnen doosje met daarop de ingrediënten en een aantal voorgestelde looks.


Pfoeee, dit palette, het is zo mooi dat mijn hart er sneller door klopt. De kleuren in het palette zijn wat warm, maar wel afwisselend. In het palette zitten een aantal lichte (koraal)tinten, maar ook een aantal donkere nude tinten. De finishes zijn afwisselend mat of shimmery. Het is een palette dat op het eerste gezicht wat standaard lijkt qua kleuren, maar als je een beetje speelt met de finishes en de lichte/donkere tinten dan kan dit een perfect palette worden voor dagelijks gebruik.


Waar Sleek normaal nog weleens speelt met de namen gerelateerd aan de kleur of aan de naam van het palette, vind ik dat het deze keer wel wat saai is gedaan. De namen zijn erg voor de hand liggend en ondanks dat het een extra is, vind ik het toch jammer.

Bow - Organza - Ribbon - Gift Basket - Glitz - Celebrate

Ik zal eerlijk zijn, deze eerste rij oogschaduw valt mij niet tegen, maar ook niet echt mee. Bij de eerste vier kleuren heb ik meerdere keren mijn vinger in de oogschaduw moeten dippen om een goede swatch te kunnen krijgen en zoals je kan zien heeft dat bij Bow niet mogen helpen. Organza, Ribbon en Gift Basket zijn er goed vanaf gekomen, maar ik merk wel dat de matte kleuren hierin erg lastig zijn om goed aan te brengen. De oogschaduw is ietwat korrelig en dat is iets wat ik niet gewend ben van Sleek. Glitz en Celebrate zijn donkere kleuren met een shimmer en deze dekten eigenlijk perfect na één swatch. De shimmer komt mooi uit en het pigment is goed.

Pamper - Gateau - The Mail - Boxed - Wrapped Up - Noir

Pamper is al iets beter te zien dan Bow, maar eigenlijk te mat en te licht om een mooi pigment over te brengen. De andere vijf kleuren van de onderste rij zijn wel geweldig en kon ik na een swatch al op de foto zetten. Ik ben fan van de matte nude tinten en deze zullen perfect zijn bij een look met eyeliner. Met name Wrapped Up, die een bordeaux rode toon heeft vind ik prachtig, maar ook Glitz uit de eerste rij zou er fantastisch uitzien in een look.


Ondanks mijn enthousiasme over een aantal kleuren in het palette, hield ik mijn look op safe. Ik moest werken en om dan de deur uit te gaan met een uitbundige look leek mij toch iets teveel van het goede. Voor de look gebruikte ik drie kleuren, namelijk Organza, Gift Basket en Celebrate. Allereerst bracht ik Organza aan over het gehele ooglid, waarna ik heel lichtjes Celebrate in mijn crease en buitenste ooghoek aanbracht. Het is een donkere kleur, maar door heel lichtjes te dippen in de oogschaduw met mijn kwast lukte het toch om het rustig te houden. Op mijn ooglid, over Organza heen, bracht ik Gift Basket aan en ik blendde dit goed in met Celebrate. Als allerlaatste bracht ik nog een tipje Organza aan in de binnenste ooghoek en daarna was ik ready to go!


Waar ik normaal altijd volledig enthousiast ben over een palette van Sleek, is dat deze keer toch wat minder. Het pigment valt bij de helft van het palette gewoon tegen en de matte kleuren zijn erg korrelig. Bow en Pamper beschouw ik al als verloren, want hoe vaak ik het ook probeer, het pigment is gewoon niet goed genoeg om de kleur te gebruiken. Ik zal dan ook vooral de donkere tinten uit het palette gaan gebruiken voor mijn looks, hiervan weet ik zeker dat er pigment af komt.

Het Sleek Oh So Special palette kost tussen de 9 en 10 euro en is o.a. verkrijgbaar bij The Make Up Spot en Alice&Jo.

Heb jij ook weleens een palette gekocht dat achteraf helemaal niet zo fijn bleek te zijn?

Overige reviews van Sleek palettes: Aqua Collection Lagoon - Candy - Circus - Garden of Eden - Snapshots - Sunset - Ultra Matts V2 - Vintage Romance

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het doosje waar het palette in zit heel erg leuk. Jammer dat het pigment tegenvalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het een prachtig palette, ben er gek op <3

    BeantwoordenVerwijderen