woensdag 30 september 2015

Scented candles | Extra Pure Fique, Woody & Flower


Geurkaarsen, ik kan niet met ze en ik kan niet zonder ze. Ongeveer een jaar geleden raakte mijn stash behoorlijk uitgedund en dat wilde ik graag zo houden. Het afgelopen jaar kocht ik alleen maar kaarsen als ik zeker was van de kwaliteit. Toch had ik vorige week, na een jaar, een zwak moment en kocht ik deze geurkaarsen puur om het uiterlijk. Of het het waard was? Ik heb het meteen getest!


Extra Pure Fique met bergamot, citroen en cipres: Deze geur vind ik wat lastig te om te omschrijven, het is een fijne, lichte geur met een vleugje zuur. De geur is eigenlijk precies goed, niet te sterk, maar ook niet té zacht.

Flower met jasmijn, amber en roos: Zoals de naam al doet vermoeden is dit een zeer bloemige geur. De geur van rozen is het meest overheersend, maar in combinatie met de twee andere geuren is het een mild geheel. Persoonlijk vind ik bloemige geuren wat minder, maar dit is er eentje die ik door het milde aspect wel kan waarderen.

Woody met sandelhout, musk en balsem: Van de drie geuren is dit mijn favoriet. Het sandelhout en de musk komen erg goed naar voren en het is daarmee net alsof je in een bos loopt en alle geuren uit de natuur op je af komen. De geur is erg sterk! De kaars doet mij door het sandelhout erg denken aan wierookstokjes, deze houtsoort wordt hier vaak in verwerkt en dat is bij deze kaars goed te merken.


Naar mijn mening hebben de kaarsen een prachtige uitstraling. Niet alleen het blikje is al te schattig voor woorden, maar de tekst maakt het extra speels. Ik vind het er ook niet cheap uit zien, het is iets wat je niet veel ziet en daarmee maakt het juist voor mij dat het er luxueuzer uit ziet dan bij andere merken. Het staat in ieder geval erg leuk in de kamer op een blad met andere accessoires. Het enige waar je op moet letten bij kaarsen in blik is dat het blik erg warm wordt. Ik raad het je niet aan om tijdens het branden van de kaars het blik te verplaatsen. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn!

Als je naar de onderkant van het blikje kijkt staat er, naast de gebruikelijke aanwijzingen, gelukkig ook op hoeveel branduren de kaars heeft. Dit mis ik vaker dan gedacht bij geurkaarsen. Volgens de tekst brandt de kaars 12 uur en dat is een mooie tijd!


De kaars moet even op gang komen, maar zodra deze goed brandt komt de geur er echt heel erg goed vanaf. De geur zoals je hem in het blikje ruikt is precies de geur die je ruikt als je de kaars laat branden. Ik ben heel erg positief over deze blikjes en ga dan ook zeker kijken of er meerdere soorten zijn. Bij mijn Action lagen er 3, maar misschien dat er in een groter filiaal meer soorten zijn.

De kaarsen kosten €0,89 per stuk en zijn te koop bij Action.

Wat vind jij van kaarsen in blik? Leuk, of toch liever in glas?

1 opmerking:

  1. Ik heb Woody en Extra Pure Figue, maar ik heb beide nog niet gebrand! Wel ben ik nu heel erg benieuwd door jouw review. Snel maar eens branden toch!

    BeantwoordenVerwijderen