dinsdag 7 juli 2015

Hegron Sun Care Sun Spray


Het merk Hegron kwam ik tegen bij Action, een merk met goedkope verzorgingsproducten en vaak dupes van wat duurdere merken. Ik kocht er haarolie van, maar was nu op zoek naar bescherming tegen de zon. En daar zag ik Sun Spray. Dus kopen, sprayen en testen maar!Zonbescherming dus, maar een zonnebrand is het eigenlijk niet. Er wordt gesproken over een sun spray en de substantie ervan is heel vloeibaar. Ook een olie zou ik het dus niet noemen, maar de verpakking wijst er al op dat de spray niet vet is op de huid. Klinkt veelbelovend! De spray geeft een 'medium' bescherming tegen UVA en UVB en heeft dus de sterkte SPF 15. Niet heel sterk dus, maar persoonlijk heb ik dat niet nodig. Ik verbrand niet heel snel, dus wanneer je heel slecht tegen de zon kan, zou ik mijn review niet als voorbeeld nemen. Dan heb je gewoonweg een sterkere zonbescherming nodig. Ten slotte zegt de verpakking dat de spray water resistent is en deze vitamine E bevat. Dat zijn voordelen, als je het mij vraagt.


Alcohol en parfum zijn wel aanwezig op de ingrediëntenlijst, maar daar schenk ik persoonlijk niet veel aandacht aan. Misschien is het voor sommige van jullie niet slim om deze spray op het gezicht te gebruiken, maar ik doe dat wel. Met mate dan.Een spray dus, wat heel makkelijk is in gebruik. De substantie lijkt daarbij op water en zeker niet op olie. Het is zelfs zo simpel en dun, dat ik het niet eens uit hoef te smeren. Dat is een enorm praktisch voordeel, want vette handen krijg je dan in ieder geval niet. Maar is de substantie in het algemeen vet? Ja, toch wel. Maar de spray is niet zo vet dat het vervelend is. En de geur is trouwens niet lekker en niet vies. Gewoon, zonnebrandgeur en dan niet al te sterk.


Tot nu toe voornamelijk voordelen. Het product is handig in gebruik Maar het gaat er natuurlijk om dat de spray zijn werk doet. Op een dag van 30 graden bracht ik een bezoekje aan het strand, waar ik toch echt minstens drie uur heb liggen bakken. Mijn neus, wangen en schouders smeerde ik voor de zekerheid in met zonnebrand factor 30, maar op de rest van mijn lichaam testte ik de sun spray van Hegron. Na de stranddag was ik lekker bruin geworden hoor! En enkel een beetje last van een pijnlijke huid op mijn bovenrug. Maar daar had ik niet goed gesprayd, bedacht ik me toen. Dat bewijst maar weer dat ik wel degelijk baat heb gehad bij de sun spray van Hegron. Zeker weten mijn go to zonnebescherming deze zomer. En hij is te koop voor maar €3,95 bij Action.

Ga jij voor zonnebrand of zon spray? Waarom?

2 opmerkingen:

  1. klinkt goed en heerlijk cheap! ik vind zonnespray veel fijner dan brand/melk ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klink erg goed! Deze moet ik ook eens aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen