woensdag 13 mei 2015

Rimmel Provocalips 16H Lip Colour | 200 I'll Call You & 550 Play With Fire


De nieuwe Provocalips van Rimmel zijn, als we het internet moeten geloven, pareltjes wat betreft lipproducten. Wat een positiviteit hangt er rondom dit product! Voor ons dus maar eens tijd om te kijken in hoeverre wij het eens zijn met de fans van deze liquid lipsticks. Met een leuke actie op de Beautygloss Party mochten wij allebei een variant meenemen en wij zullen vandaag aan jullie beide kleuren laten zien.


In het najaar van 2014 kwamen er van Rimmel zes kleuren Provocalips in de winkel te liggen. Deze lipkleuren beloven het zestien uur op je lippen uit te houden en kiss proof  te zijn. Ze zullen dus helemaal niet moeten afgeven. Wij voelen ons uiteraard ook uitgedaagd om dit te testen, maar laten we het eerst hebben over de verpakking. 


We zien het wel eens vaker terug: een product met twee kanten en een proces dat uit twee stappen bestaat. Bij deze is de eerste stap de kleur zelf. Je kunt aan deze kant van het product zien hoe de kleur er ongeveer uit zal gaan zien en draait daar vervolgens een dunne lipgloss applicator uit. Na het aanbrengen en opdrogen van stap één volgt stap twee. Uit het schattige witte deel van de Provocalips draai je de 'lock & shine'-gloss. Hiervan krijgt de kleur op je lippen een glansje en blijft de kleur nog beter op z'n plaats.  


Voor Ilona was de keuze van de kleur absoluut niet moeilijk. Gelijk pakte ze I'll Call You uit het schap, een oudroze kleur met koele ondertoon.  


Om de review en mijn collectie lipkleuren wat meer uit te breiden, besloot ik voor een andere tint te kiezen dan de roze. Ik heb nog niet veel rode kleuren in mijn kast en koos dus voor Play With Fire, een donkerrode tint.


Ik ben niet vaak teleurgesteld in lipstick swatches en ook deze keer is het weer raak. Het bovenstaande pigment was al te bereiken met één enkele veeg en voelt zacht aan. 


Ilona: Zoals Evi al zei was I'll Call You de kleur waar mijn oog direct op viel. Een oudroze kleur, waarvan ik al vele tinten in mijn stash heb zitten. Ik heb de liquid lipstick een aantal keer gedragen en heb mijn mening daarop gebaseerd.

Allereerst het aanbrengen van de kleur zelf, ik heb hier twee lagen voor moeten gebruiken omdat het pigment na één laag nog niet sterk genoeg is. Vervolgens bracht ik na een minuut of twee de gloss aan over de gekleurde laagjes. Ik liet het even op m'n lippen zitten en kon toen gelijk testen of de lipstick af zou geven. Aangezien ik geen vriend heb om te testen of het product kiss proof is, pakte ik zielig mijn eigen hand en testte met een paar kusjes of het werkte... ik was zo verbaasd! Naast een klein beetje gloss dat achterbleef was er geen kleur te bekennen! Ook als ik met mijn hand langs m'n mond wreef bleef er geen kleur achter en ook na een hapje eten of drinken zat de kleur er nog perfect op. Ik was blij verrast, maar na een aantal uur begon mij wel op te vallen dat de lipstick wat afbrokkelt. Erg jammer, want dat betekent toch dat je om de 6 uur moet bijwerken (eigenlijk heb je dan al niets te klagen, maar toch) en aangezien het een wat stroeve substantie is moet je daarbij oppassen dat het niet gaat ophopen. De stroefheid is ook lastig voor het verwijderen van de kleur, met mijn gewone reinigingsdoekjes lukte het niet, maar met een reiniger op oliebasis ging het een stuk gemakkelijker.

Al met al ben ik wel tevreden over het product, als is het erg jammer van het afbrokkelen. Voor een avondje uit of een leuke date (kan je meteen testen hoe kiss proof het product is) kan ik de Provocalips aanraden, maar als je een lange dag hebt en niet het risico wil lopen dat het brokkelen zichtbaar is, of dat het product bij het bijwerken gaat ophopen, dan zou ik de liquid lipstick toch thuislaten.


Evi: Niet alleen op mijn arm voelde de substantie zacht en romig aan. De Provocalips mag dan wel wat vloeibaar zijn, maar is simpel aan te brengen. Zelfs met zo'n donkere kleur rood was het niet lastig de kleur netjes aan te brengen op mijn lippen. De kleur is nu mat en droogt enorm snel op, waarna het tijd is om de gloss aan te brengen. Deze zorgt gelukkig voor een positieve verandering, als het gaat om hoe de Provocalips aanvoelt. Zonder gloss blijven mijn lippen namelijk aan elkaar plakken, maar na aanbrengen hiervan is dit opgelost. Mijn lippen voelen dan juist gehydrateerd en zacht aan. Daarnaast is er natuurlijk nog een glans, die nog net even wat extra's toevoegt. Over de kleur ben ik positief. Het is een klassieke, rode kleur, die lekker donker is, zoals je ze niet vaak ziet. Vaak koop ik een donkerrode tint en valt deze toch iets lichter uit op mijn lippen. Ik heb de rood die ik zocht gevonden. 

Dan mijn mening over de houdbaarheid van de kleur. Deze is toch wat minder positief dan ik had verwacht. Het product geeft absoluut niet af en blijft goed op zijn plek zitten, maar doordat ik een donkerrode kleur koos, wordt deze door de dag heen wat minder mooi. Ik wil niet in vieze details treden, maar als je weet hoe opgedroogd bloed eruit ziet, snap je misschien wat ik bedoel. Ook komen er na een paar uur wat rode korreltjes van mijn lippen af. Het is dus, als je het mij vraagt, de bedoeling voor een andere kleur te gaan dan rood, of de kleur heel egaal aan te brengen. Maar dat laatste lijkt me een moeilijke taak. 


Zoals je ziet is het aanbrengen van de Provocalips geen enkel probleem en houdt de kleur het toch lang vol, al is zestien uur netjes blijven zitten onmogelijk. Na een paar uur begint de kleur af te brokkelen en wordt vooral de rode kleur minder mooi. Mocht je dus een hele dag op stap gaan zorg er dan voor dat je de kleur op tijd bijwerkt of volledig opnieuw aanbrengt, want het ophopen en afbrokkelen is natuurlijk niet de bedoeling!

De Rimmel Provocalips zijn voor €11,99 verkrijgbaar bij de drogisterij.

Hoe positief ben jij over de Provocalips van Rimmel?

1 opmerking:

  1. Ik vind ze er super mooi uit zien en lang blijven zitten is natuurlijk top!

    BeantwoordenVerwijderen