maandag 11 mei 2015

Lovely Lush | Zeepjes en scrub


Lush is een heerlijke winkel, maar ik kom er eigenlijk veel te weinig. In bad ga ik nooit, dus die producten vallen voor mij al af. Ook zeepjes had ik nooit nodig, omdat ik gewoon thuis woonde. Nu ik al een aantal maanden op kamers zit en een keukentje heb is dat veranderd en dat was voor mij de perfecte reden om eens lekker te shoppen bij Lush.


De verleiding was groot om nog veel meer te kopen, maar aangezien zeep een redelijk zuinig product is, hield ik het bij één stuk van Sultana of Soap. Het kleine stuk van Honey I Washed The Kids kreeg ik er gratis bij en de Mint Julips lipscrub had ik nodig omdat mijn Bubblegum variant bijna op is.

Fijne kristalsuiker (Castor Sugar), Jojoba olie, biologisch (Simmondsia chinensis), Vanille-extract (Vanilla planifolia), Tagetesolie, essentiële (Tagetes minuta), Pepermunt essentiële olie (Mentha piperita), *Limonene (*Limonene), Smaakstof (Flavour)

Mint Julips lipscrub

Het scrubben van mijn lippen is een taak waarbij ik mezelf nog steeds moet dwingen het te doen. Het is erg effectief om je lippen zacht te houden en met de scrub van Lush gaat het altijd goed, maar er is gewoon iets waardoor ik het weleens oversla. Met dit nieuwe potje hoop ik dan ook weer een nieuwe start te maken voor het scrubben van mijn lippen, want ik merk dat ze de laatste tijd toch weer wat meer velletjes hebben en met de felle lip kleuren die er aan gaan komen is dat niet altijd een fraai gezicht. Wat ik zo fijn vind aan deze scrub is dat hij in gebruik niet alleen goed werkt, de geur en 'smaak' zijn een leuke bijkomstigheid. De scrub is makkelijk in gebruik, je hoeft maar een klein beetje op je vinger te doen en dan kan je al aan de slag met scrubben. Vervolgens lik of veeg je de scrub deeltjes weg en je lippen zijn weer zacht!

Water (Aqua), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Raapzaadolie en kokosolie (Brassica napus and Cocos nucifera), Natrium Hydroxide (Sodium Hydroxide), Parfum (Perfume), Abrikozen, gedroogd (Prunus armeniaca), Krenten, gedroogd (Vitus vinefera), Titaniumdioxide (Titanium Dioxide), Glycerine (Glycerine), Cranberry, gedroogd (Vaccinium macrocarpon), Olibanum essentiële olie (Boswellia carterii), Bergamot essentiële olie (Citrus aurantium bergamia), Natrium Chloride (Sodium Chloride), EDTA (EDTA), Tetrasodium Etidronaat (Tetrasodium Etidronate), Lilial (Lilial) 

Sultana of Soap zeep

Het uitkiezen van een lekker zeepje bij Lush is geen makkelijke opgave. Ik was in een wat groter filiaal en er was gewoon zoveel keuze! Ik heb overal aan geroken en uiteindelijk naam ik dit blok mee. De geur is erg sterk, een mix van vruchten met wat kruid. Het blok is geïnspireerd op Italiaanse noga en dat is meteen te zien. De stukjes bessen en abrikoos bovenaan de zeep zorgen voor een speels blok en maakt bijna dat je er een hapje uit wil eten... al zou ik dat maar laten als ik jou was. Wat mij vooral opviel bij het gebruik van de zeep is dat deze bijna niet uitdroogt. Er zitten verschillende oliën in die ervoor zorgen dat je huid zacht aanvoelt en niet gaat uitdrogen. Niet alleen een heerlijke geur, maar ook nog eens een heerlijke werking.

Honingwater (Aqua), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Raapzaadolie en kokosolie (Brassica napus and Cocos nucifera), Sodium Laureth Sulfaat (Sodium Laureth Sulfate), Water (Aqua), Natriumstearaat (Sodium Stearate), Natrium Hydroxide (Sodium Hydroxide), Parfum (Perfume), Sinaasappelolie, zoete wilde essentiële (Citrus sinensis), Bergamot essentiële olie (Citrus aurantium bergamia), Aloe Vera-extract (Aloe barbadensis), Glycerine (Glycerine), Natrium Chloride (Sodium Chloride), EDTA (EDTA), Tetrasodium Etidronaat (Tetrasodium Etidronate), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), Titaniumdioxide (Titanium Dioxide), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), amyl cinnamal (Amyl cinnamal), Citronellol (Citronellol), Lilial (Lilial), Bijenwas (Cera alba) 

Honey I Washed The Kids zeep (sample)

Hij kon niet ontbreken in deze review, Honey I Washed The Kids! Deze zeep is bij iedereen inmiddels wel bekend en een grote favoriet van velen. De geur is zoet, want de zeep ruikt echt heel erg naar karamel gemixt met honing, maar het is niet zo'n zoete geur die gaat vervelen. Het is een zeep die je dagelijks kan gebruiken en dan nog niet zat bent. Omdat deze tester een wat kleiner blok is dan de Sultana Soap, vind ik het fijn om deze onder de douche te gebruiken. Je kan je lichaam makkelijk insmeren met de zeep en je ruikt ook nog eens heerlijk.


Ik ben blij met mijn Lush aankopen en ook erg blij dat ik mij nog kon inhouden. Het is zo verleidelijk om meer te kopen als je in een winkel staat waar de meest geweldige geuren en kleuren bij elkaar komen, maar het is gelukt! Voorlopig kan ik op het gebied van zeep wel even door en ook met de scrub ga ik mijn lippen de komende tijd weer goed verzorgen.

Mint Julips lipscrub - €9,65
Sultana of Soap zeep - €5,75 per 100 gram
Honey I Washed The Kids zeep - €5,75 per 100 gram

Wat is jouw favoriete zeep van Lush?

No Comments Yet, Leave Yours!