zondag 26 april 2015

Fotodagboek week 16 & 17 | Evi


Eigenlijk heb ik weer best veel gedaan de afgelopen weken. Lekkere dingen gegeten en gedronken, leuke dingetjes gekocht en natuurlijk een feestje op z'n tijd. Uiteraard hoop ik dat je het weer leuk vindt mijn fotodagboek van de afgelopen twee weken te lezen. 


Zondag 12 april

Tim en ik werden na het feestje tot laat ook laat wakker. Eigenlijk was de halve dag al voorbij en de andere helft vulden we met het kijken van Supernatural. Het is gewoon zoooo spannend. Voor het avondeten haalden we patatjes en ’s avonds keken we nog wat van Lost mee met mijn vader en zusje en speelden we nog een spelletje. Even een relax-dagje.


Maandag 13 april

Ik hoefde pas om half 2 te beginnen en nam dus rustig de tijd om terug te reizen naar Amsterdam. Daar haalde ik taart en hing ik vlaggetjes op voor José, want die was die dag jarig. Na mijn eerste colleges van het blok, vierden we haar verjaardag door samen te eten en de derde film van Harry Potter te kijken. Het taartje bewaarden we voor de volgende dag, want we zaten nogal vol.


Dinsdag 14 april

Na ontbijt met een taartje, nam ik de video op waarin ik mijn verjaardagskadootjes laat zien. Ik had die dag trouwens vrij van school, net als de dag erop. Na het opnemen ging ik bewerken, plantte ik mijn zonnebloemplant, deed ik boodschappen, kookte ik en keek ik een aflevering Vikings. Tussendoor bezocht ik ook nog wat winkels voor een kadootje voor Didy, die donderdag jarig zou zijn, en voor potgrond, maar dat was helaas op bij Hema. Na het eten vertrok ik naar hiphop, waar we zijn begonnen aan een vette, maar lastige choreografie op het nummer Tortilla Chips. Na hiphop maakte ik het laatste deel van mijn laatste opdracht van blok 3 van dit schooljaar af. Tijdens dit karweitje luisterde ik naar Muse, een van mijn favoriete bands. Ik zal ze op Pinkpop dit jaar weer gaan zien en vind het, om in de vibe te komen voor zo'n optreden, fijn om een heel live optreden te kijken van de artiest waar ik heenga. 


Woensdag 15 april

Woensdag stapte ik rustig in de trein naar Ilona, wat jammer genoeg niet zo voorspoedig verliep. We moesten eerst naar Ilona's school sjezen, maar hadden daarna een hele gezellige en avontuurlijke dag. We aten in het zonnetje bij McDonald's wat lekkers, knuffelden met cavia's en namen twee video's. Als je wilt weten hoe mijn hele dag verliep, kun je één van deze twee video's bekijken. Ik vlogde namelijk de hele dag en deze kwam woensdag online op WFOP. Ik ben benieuwd hoe jullie deze eerste vlog ervaren!


Donderdag 16 april

Het was 16 april, dus mijn Amsterdamse maatje Didy was jarig en dat moest gevierd worden. Om 12 uur waren we klaar op school, dus we gingen langs Hema om haar verjaardagstaart op te halen en aten hier een stuk van bij haar thuis. (Bij de nagellak konden we ons inhouden, hoor.) Ze was enorm blij met mijn kadootjes en had een leuke middag. Haar beste vriendinnen en vriend kwamen langs en we speelden spelletjes als Cluedo. Helaas kon niemand het winnen, maar lachen deden we wel. Aan het einde van de middag ging ik naar huis, want Tim zou rond vijven komen. Onderweg nam ik nog een zak potgrond mee (die was weer op) en thuis begonnen we samen met koken. We maakten kapsalon, iets wat ik nog nooit gegeten had, maar zeker nog eens ga maken. Het is een enorm simpel recept! Tim en ik kletsten 's avonds, keken Supernatural (duh) en gingen op zoek naar een vakantiebestemming. We zijn er trouwens nog steeds niet uit... 


Vrijdag 17 april

Na een college te hebben gehad tot 12 uur, besloot ik wat winkels in de buurt te bezoeken. Ik kocht wat spullen voor in huis en zou nog een fles rum halen, voor de cocktails voor het komende half jaar, haha! José en ik kregen voor onze verjaardag allerlei cocktail essentials, dus dat hoort er natuurlijk wel bij. Bij Xenos spotte ik trouwens een hoesjes voor de iPhone 5C en die kom je niet vaak tegen. Ik nam 'm trouwens niet mee, want ik heb toch liever een mapje. De rest van de dag vulde ik met de gewoonlijke dingen: school, blog, serie en wat fruit. 


Zaterdag 18 april

Wanneer ik mijn werkweekend heb, werk ik meestal op zaterdag bij Hema. Zo ook deze week. Wel had ik in de avond wat leuks gepland. Er kwam een vriendin langs, waarmee ik samen avondeten maakte en at, naar de docu We Are Legion en de film The Tourist keek en in mijn kleurboeken kleurde. Ook maakten we cocktails met rum, watermeloen, munt en limoen. De cocktail essentials die ik in mijn kadootjes video liet zien, kreeg ik namelijk van haar. Ze waren trouwens heerlijk! Ik was heel blij weer even met haar te kletsen en we maakten er een gezellig avondje van. 


Zondag 19 april

Ook op zondag had ik weer een drukke dag voor de boek. Ik sprak met vier van mijn beste vriendinnen af bij Amsterdam centraal, omdat we een reservering hadden gedaan bij Escape Room, een concept waar je misschien wel van hebt gehoord. Het was eerst nog het plan een kijkje te gaan nemen in het Seksmuseum, maar jammer genoeg werd deze gerenoveerd. Daarom besloten we nog even te gaan winkelen en een hapje te eten bij McDonald's.
Om vier uur stond onze afspraak bij Escape Room gepland. Er ging bij hun organisatie wel helaas wat fout, maar na een half uur waren we dan eindelijk aan de beurt. Ik wil niet teveel over het gebeuren verklappen, maar we werden dus in een kamer gezet waar we allerlei raadsels moesten oplossen. Hier hadden we een uur de tijd voor. Mijn mening over dit uur was uiteindelijk nogal gemengd. Het was een vernieuwende en humoristische ervaring, maar de raadsels gingen ons soms nogal ver, waardoor we veel hints nodig hadden. Wel regelden we onze room via AmigoAmigo, waardoor we minder betaalden en misschien een kleinere kamer kregen. Ik zou je voor de room die wij hadden in ieder geval niet aanraden het volle bedrag te betalen.

Na deze ontsnapping besloten we te gaan eten bij Vapiano, dus niet te duur, maar wel 'uit eten'. Jammer genoeg is het lastig om een tafel te claimen en toch tegelijk te willen eten, want je moet namelijk in de rij staan om je eten te bestellen en op te halen. In deze drukte was het dus niet voor herhaling vatbaar. Daarnaast zat er wel veel room in mijn pasta, waar ik totaal niet van hield. Ik at dus de garnalen eruit en bestelde een stuk cheesecake, die wel heel machtig was. Ik weet nu in ieder geval wat ik niet meer moet bestellen, haha! De Vapiano ijsthee met granaatappel is trouwens wel enorm lekker. Zoals je hoort, waren mijn ervaringen die dag niet helemaal fantastisch, maar met de groep meiden was het in ieder geval heel gezellig. Moeten we vaker doen.


Maandag 20 april

In de nieuwe schoolweek moest ik alweer vroeg op school aanwezig zijn. Van kwart over negen tot één uur volgde ik college's en daarna deed ik niet veel bijzonders. Rond vijf uur kwam Tim, waarna we weer niet veel bijzonders deden. Het was vooral even relaxen na het drukke weekend. We keken Supernatural en verder nog wat YouTube-video's.


Dinsdag 21 april

Ook op dinsdag moest ik vroeg op school zijn, maar omdat ik al om tien uur klaar was, had ik nog de hele dag voor mezelf. Didy en ik besloten daarom ergens een taartje te eten, omdat we met z'n tweeën mijn verjaardag nog niet gevierd hadden. Dus bijna een maand later, was dit alsnog de tijd om dit even te doen. We fietsten naar Betty Blue in de Snoekjessteeg (ik HOU van deze plek) en bestelden taart en een drankje. Didy verwende me met kadootjes en we besloten na het eten van ons taartje nog even bij Waterlooplein over de markt te lopen. Daar kocht ik een zwarte hoed, iets wat ik ooit nog eens wilde kopen. Ik moet er trouwens nog wel even aan wennen deze te dragen.
Rond een uur of twee was het tijd om even wat aan school te doen. We maakten samen een opdracht en daarna vertrok ze weer naar huis, want ik zou die avond weer naar hiphop gaan. Dus ik at, danste en keek daarna met José naar het vierde deel van Harry Potter. Halverwege de reeks alweer!


Woensdag 22 april

Op woensdag had ik vrij en daarom sprak ik met Ilona af. Ze zou rond de middag komen, dus voor die tijd werkte ik aan een opdracht voor school en ruimde ik mijn kamer op. Ik houd er echt van als alles weer even netjes is. Met Ilona kon ik weer uitgebreid aan onze blog werken. We maakten wat afspraken, namen een nieuwe opgemaakt-video op en kletsten er natuurlijk op los. Ook keken we trouwens nog naar wat spullen van Ikea online, want dat was nog iets wat op mijn to-do list stond. En het is dan handig aan iemand een mening te kunnen vragen. Wel moest ze op tijd weer naar huis, want ik moest gaan koken, eten en werken. Er volgde dus een werkavondje. Na het werken had ik zo'n honger dat ik langs de KFC reed om kipstukken te halen. Ook voor José nam ik deze mee en we keken samen nog een aflevering My So-Called Life, wat echt een, oude en vreemde maar geinige serie is van maar één seizoen. Jared Leto speelt erin, do I need to say more?


Donderdag 23 april

Wanneer je om één uur pas moet beginnen, neem je je altijd voor de ochtend nuttig te besteden. Toch lukt dit elke keer weer niet. Het draait er altijd op uit dat ik weer net op tijd op school arriveer. Zo ook deze dag. De schooldag eindigde met een informatiemarkt over de specialisaties van volgend jaar. Gelukkig weet ik al welke keuze ik ga maken. Eenmaal thuis aangekomen had ik niet meer zo heel veel tijd. Daarnaast had ik ook niet meer zo heel veel energie. Ik kocht een pizza, at deze (bijna) op en ging weer een avondje werken. Toen ik hierna thuis kwam, kroop ik meteen lekker mijn bed in met de serie Vikings en een bakje chips.


Vrijdag 24 april

De langste schooldag van de week was vandaag: kwart over tien tot half vier. Daarna pakte ik snel mijn spullen in, om vervolgens naar mijn ouders te gaan. Daar ging ik avondeten en fietste ik naar een vriendin, waar ik een leuk en lui avondje had. We keken tv en kletsten. Eigenlijk zoals gewoonlijk. Daarna lekker naar bed, want ik had nog wat slaap in te halen en er stond me een druk weekend te wachten.Zaterdag 25 april

Wat sliep ik heerlijk uit zeg. Dat had ik echt even nodig. Jammer genoeg was ik wel enorm verkouden, maar dat weerhield me er niet van mijn dag vol te plannen. Ik werkte aan school, werkte verder aan dit fotodagboek, ging naar mijn afspraak bij de kapper (er is weer een heel stuk van m'n haar af) en zette een aantal kledingstukken op de foto om te gaan verkopen. 'S avonds stapte ik op de fiets naar Ilona. Er zou een feestje zijn in een dorp verderop, waar we met een hele vriendinnengroep naar toe zouden gaan. Zin an! Het vond plaats in een klein kroegje in de buurt en we hebben de hele avond gedanst. Ilona en ik zorgden er natuurlijk weer voor dat er een nummer van Mr. Polska voorbij kwam en dat maakte de avond echt af.

 Nog een fijn weekend en fijne Koningsdag!

Wat ga jij doen op Koningsdag?

No Comments Yet, Leave Yours!