zondag 1 februari 2015

Fotodagboek week 4 & 5 | Evi


Ondanks dat ik de twee weken in dit artikel nog stage liep, vind ik dat ik nog best veel afwisselende foto's voor jullie heb gemaakt. Ik boekte vakantie met Tim, bezocht de uitverkoop in Amsterdam, mocht een première bezoeken en bakte en kookte weer lekkere maaltijden. Ik hoop dat jullie ook dit fotodagboek weer met veel plezier kunnen lezen.


Zondag 18 januari

Zondag was weer een dagje om met Tim door te brengen en er was al een tijdje gepland om met mijn 'schoonfamilie' hun oma te gaan bezoeken, omdat ze pas jarig was geweest. Tim en ik hadden eigenlijk wel zin om de hele dag in bed naar Supernatural te kijken, maar het was gelukkig een gezellige en rustige dag met best weinig visite. Tim's ouders en zijn oom en tante hadden allemaal eten meegenomen en dat zorgde voor een soort lopend buffet waar we 's avonds van smulden. Daarna stapten Tim en ik weer op de trein naar mijn huis, want de volgende ochtend zou de wekker al weer vroeg gaan. We waren gelukkig net op tijd om de derde aflevering van Divorce te kijken en kropen daarna in bed.

Maandag 19 januari

Hopelijk komen foto-loze dagen na mijn stage niet meer voor, want eigen indeling van mijn dagen zal voor veel meer verschillende foto's zorgen. Ook van deze week zullen mijn omschrijvingen van de dagen niet heel lang zijn. Dit kan ook komen doordat ik, naast uiteraard weer een bezoekje van Tim, voor deze week niets op de planning had. Ook op maandag was dat het geval. Ik blogde wat en keek wat tv, waarna ik lekker mijn bed inkroop.


Dinsdag 20 januari

Op dinsdagavond moest ik Tim spreken op Skype. We hadden al een tijdje in gedachte mijn opa en oma in Spanje op te zoeken, omdat zij daar overwinteren en ik merkte dat de vliegtickets elke dag een stukje duurder werden. We besloten geen dag extra te wachten tot Tim in Amsterdam kwam, maar het via Skype te bespreken en de tickets te boeken. Op 27 februari vertrekken wij dus naar Zuid-Spanje, waar wij vier nachtjes bij mijn opa en oma logeren. Ik kan niet wachten weer eens (met het vliegtuig) naar het buitenland te gaan. Hopelijk wordt het mooi weer.


Woensdag 21 januari

Zoals ik al zei, zou Tim op woensdag langskomen. Ik ging iets eerder weg van stage en wilde nog even langs de Kruidvat. (Ja, nog steeds om de Hidden Stories collectie van Essence te zien.) Daarom bedacht ik om af te spreken in Weesp, om daar ook nog even samen rond te lopen. Zo zie je namelijk nog eens iets van de wereld. Wat is Weesp een verlaten, maar leuk stadje! Ik vond eindelijk de limited edition en kocht één item. Daarnaast kocht ik de sparkle sand top coat met 50% korting. Thuis hadden we zo'n honger dat we meteen gingen koken. We kochten eten dat zo snel mogelijk klaar was: tomatensoep en broodjes knakworst. Na het eten keken we, hoe kan het ook anders, Supernatural. Dit is echt zo'n serie die je maar door en door kan blijven kijken. Elke aflevering is zo anders!


Donderdag 22 januari

Na een dag stage besloot ik simpel spaghetti te koken. Ik was op tijd thuis en deed dit op mijn gemakje. Koken blijft iets fijns, vooral als je er de tijd voor hebt. De avond was weer een typische bankhang-avond. Wie Is De Mol was uiteraard weer op tv en ik heb er ontzettend om moeten lachen. De opdracht met het onthouden van de namen was geweldig om te zien. Wel was ik niet blij met wie er weg moest. Dat gaat helaas wel vaker zo met afvalraces. Na Wie Is De Mol spotte ik de trailer van Michiel de Ruyter op tv. De maandag erop zou ik naar de première mogen, dus ik kwam alvast in de stemming. De trailer belooft al ontzettend veel.


Vrijdag 23 januari

Op vrijdag hoefde ik niet veel te doen voor stage en het was natuurlijk mijn thuiswerk-dagje. Ik wachtte vooral op feedback van collega's op mijn werk, dus na wat kleine taken te hebben afgerond besloot ik een bezoekje te brengen aan het centrum. Wat ik daar vaak als eerste doe, is naar de MAC Pro Store gaan en daar een lipstick aanbrengen op mijn kale lippen, gewoon om er eentje uit te testen. Daar spotte ik de Lightness of Being collectie met prachtige glanzende producten met leuke brei-prints. Ik kon de highlighter Perfect Topping niet weerstaan en nam deze mee. Misschien koop ik ook nog eens het nagellakje Too Short Skirt. Die is echt prachtig! Daarna vervolgde ik mijn tocht met een bezoek aan The Body Shop. Ik was hier sinds de sale nog niet geweest en wilde toch even kijken. Ik kocht daar de bath jelly van de Frosted Cranberry lijn. Ik heb dan wel geen bad, maar mijn ouders en vriend wel en hij kostte maar €2,70. De geur ervan is heerlijk, de jelly substantie is heel leuk en wie weet neem ik 'm een keer mee naar een hotel. 's Avonds kookte ik een veelzijdige en gezonde maaltijd voor mezelf, waarna ik aan het werk ging bij Hema.


Zaterdag 24 januari

Toen ik wakker werd en mijn Twitter opende, werd ik verrast door een tweet van een Amsterdam-bewoonster. Het zou gesneeuwd hebben. Na het openen van de gordijnen wist ik niet of ik blij moest zijn of niet, maar er lag inderdaad een laagje sneeuw. Ik reed heel voorzichtig op mijn fiets naar de Hema en genoot van hoe prachtig Amsterdam is in de sneeuw. Wel vond ik het 's avonds na mijn werk niet vervelend dat alles weer gesmolten was, want dat fietst wel een stuk makkelijker. 's Avonds bakte ik de welbekende ontbijtmuffins uit mijn kookboek van Rens Kroes, waar ik maar weer al te goed merkte dat ik er een lange dag op had zitten. (zie foto) Daarna genoot ik van de radio, een kop thee en een tijdschrift.


Zondag 25 januari

Ook op zondag ging ik weer aan de slag bij Hema en het was heerlijk om daarna thuis te komen bij iemand die voor me gekookt had. Tim heeft namelijk de sleutel van m'n huis en dus ook de gelegenheid te zorgen dat er avondeten staat wanneer ik thuis kom van mijn werk. Dat kan ik wel waarderen. We keken uiteraard Divorce en nog een aflevering Supernatural. Voorspelbaar!


Maandag 26 januari

Omdat dit mijn allerlaatste stageweek was en er op maandag de meeste collega's aanwezig zouden zijn, besloot ik een taart mee te nemen als bedankje voor de fijne tijd. Deze werd natuurlijk met blijdschap ontvangen. De cheesecake van Hema was sowieso een goede keus. Na stage vertrok ik iets eerder naar huis om te koken en me om te kleden. Ik ging namelijk met mijn ouders, zusje en goede kennis naar de première van Michiel de Ruyter. Mijn vader en een vriendin zijn namelijk participant van de film en dat zorgde ervoor dat we kaarten kregen om deze mooie avond in het Scheepvaartmuseum te mogen bezoeken. Het was bij aankomst al fantastisch om te zien dat de gastheren en -dames bestonden uit mensen van de marine en de landmacht. In complete outfit en uitrusting wezen zij ons waar we de auto en fiets moesten plaatsen en waar de pont was die ons naar het museum bracht. Het was een geweldige ervaring en de film heeft me enorm verrast. Deze zal ik binnenkort behandelen in een Last Seen artikel. Ik ben trouwens steeds minder gevoelig voor aanwezigheid van BN'ers, maar met Marco Borsato wilden mijn zusje en ik nog wel op de foto.


Dinsdag 27 januari

Dinsdag was deze week het thuis-werk-dagje en mijn Amsterdamse vriendinnetje Didy en ik besloten bij haar avondeten te gaan maken. Ze stelde voor om rijst te wokken met satésaus, wat ik zelf nog nooit had geprobeerd. Het is heel makkelijk om te maken en was ook ontzettend lekker. Onze avond bestond, net als vele malen vaker, uit tv-kijken, thee drinken en kletsen. Ik ging niet te laat naar huis, want de wekker ging weer op tijd.

We deden boodschappen met deze leuke shopper die ik van Ilona kreeg

Woensdag 28 januari

Het was gek om taken op stage te gaan afronden, maar het einde ervan was al in zicht. Toch merkte ik wel dat het drie leerzame, maar vermoeiende maanden zijn geweest. Je maakt dan wel een 'gewone' werkweek, maar met twee bijbaantjes erbij en de redelijke lange reistijd is het nogal zwaar voor me geweest. Het is dan ook vaak fijn om een huisgenootje te hebben waar je mee kunt praten als je thuis komt. Op woensdag was ook Tim er en we gingen samen koken. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar bij ons gaat dit soms nog wel eens moeizaam samen, haha! We keken met z'n drietjes de derde Child's Play film, waar ik weer erg om heb moeten lachen. Het is een nogal oude horrorfilm met een levende pop genaamd Chucky en het is zo nep en voorspelbaar dat ik het bijna komedie vind. Ik kan het je aanraden te kijken, ook al ben je niet van de horrorfilms.


Donderdag 29 januari

Donderdag was het zover; mijn allerlaatste stagedag. Ik was vrijdag ook gewoon beschikbaar, maar het afronden van al mijn taken ging ontzettend snel, waardoor op vrijdag terugkomen niet nodig was. Het was vreemd weg te gaan van mijn stage. Je voelt je na drie maanden echt deel van het team en ik had het er ontzettend naar mijn zin. Wel zal er binnenkort nog een borrel worden georganiseerd waar ik echt afscheid zal gaan nemen van het bedrijf. Op Amersfoort station vond ik dat ik wel een lekkere beker koffie had verdiend en ik las, zoals bijna altijd mijn boek in de trein. Ik lees momenteel Bad Heir Day van Wendy Holden en moet er erg om lachen. Hij is bijna uit! 's Avonds was mijn werkavondje bij Hema deze week.


Vrijdag 30 januari

Deze laatste 'werkdag' van de week was voor mij de perfecte dag om weer wat slaap in te halen. Ik sliep dan ook lekker uit en deed even de was en keek wat tv. In de middag zouden vriendinnetjes (waaronder) Ilona langs komen en lekker blijven eten. We liepen nog even door het park, praatten vooral veel bij en kookten en aten pasta met pesto. Daarna werd ik helaas ontzettend misselijk, maar dacht dat dat wel mee zou vallen. Rond een uur of acht stapten we met z'n allen in de trein naar de kop van Noord-Holland, want we gingen weer naar huis of onze ouders. In de trein en eenmaal bij mijn ouders aangekomen werd de misselijkheid alleen maar erger. Ik zal niet teveel op details ingaan, maar alle symptomen wezen erop dat ik ziek was.


Zaterdag 31 januari

Mijn zaterdag bestond vooral uit korte dutjes (ook 's nachts) en een beetje Youtube-video's kijken. Het is niet zo'n vrolijke afsluiter van dit fotodagboek, maar mijn zaterdag was echt heel saai en vervelend. Ik at de hele dag een paar druiven en zes koekjes en moest mijn klusje op werk en een etentje met het gezin afzeggen. We zouden uit eten gaan, omdat mijn ouders 26 jaar getrouwd zijn, maar zullen dit nu een andere keer doen. 's Avonds had ik gelukkig nog genoeg energie om met mijn ouders de film Hoe Duur Was de Suiker te kijken, wat een prachtige film is met verschrikkelijke gebeurtenissen.

Het is nu zondag en ik werd vanochtend wakker met een veel gezonder gevoel. Toch ga ik lekker rustig aan doen vandaag.

Hoe ziet jouw zondag eruit?

2 opmerkingen:

  1. Super leuke foto's! Wat heb je een leuke vriend :) Altijd fijn als je thuiskomt en er heeft iemand voor je gekookt. Veek beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je weet half niet hoe blij ik met hem ben :) En dankjewel, ik voel me al een stuk beter nu!

      Verwijderen