woensdag 25 februari 2015

Essence Like An Unforgettable Kiss | Blush & Brush


Toen ik de nieuwe limited edition van Essence in de winkel zag liggen maakte mijn hart een sprongetje. Wat een leuke producten! Ik nam de parfum mee die Evi eerder reviewde en ook de blushes met bijpassende kwast wilde ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Het zijn weer hele schattige producten die Essence op de markt brengt, maar zijn ze kwalitatief ook goed?


Valentijnsdag mag dan voorbij zijn, deze blush duo's en de kwast met hartjespatroon brengen mijn hoofd weer helemaal in de wolken! De blushes zijn slim afgekeken bij Too Faced, maar de kwast is wel geheel uit eigen inspiratie.

01 dear valentine, blush brush

De kwast is een blush brush met synthetische haren, je zou hier dus gemakkelijk blush mee moeten aanbrengen. Toch gaat dat in de praktijk een beetje anders, want doordat de kwast zo zacht en groot is, is het meer een poederkwast. Ik gebruik voor m'n blush toch graag een kleinere, of stevigere kwast en deze kwast van Essence zal ik dan ook niet snel opnieuw pakken. Het uiterlijk van de kwast vind ik wel heel mooi. De paarse en roze accenten maken het vrolijk en speels en het hartje dat erin is verwerkt is helemaal een toppunt!

01 nothing but lovestoned, duo blush

Dat de blushes er heel leuk uitzien is niet te ontkennen en ik kon dan ook niet wachten met het swatchen en het gebruiken van de producten. Toch begon ik wat sip te kijken bij de eerste swatches van deze perzikkleurig duo blush, wat waren ze korrelig en wat weinig pigment! Dat heb ik weleens anders gezien. Bij het aanbrengen van de blush met een kwast uit m'n eigen collectie kwam ik er al snel achter dat niet alleen de swatches erg korrelig waren, maar dat de blush op mijn wangen ook niet mooi terecht kwam. Eén veeg en alles was weg, zelfs bij het inblenden bleef de blush niet op z'n plek zitten. Dit is echt heel erg zonde, want het product ziet er verder prachtig uit.

02 pink me, duo blush

De tweede duo blush is meer roze van kleur in en ik had dan ook goede hoop dat deze wel een mooi effect zou geven. Op de swatches ziet het product er ook goed uit, maar net als bij de eerste blush is de poeder van het product veel te korrelig. Ook deze blush bleef maar niet op m'n wangen zitten en ik kan dan ook concluderen dat de blushes mijn grootste miskopen van de maand zijn geweest. Ik werd verleid door het mooie uiterlijk, maar de binnenkant zag er helaas minder goed uit.


Helaas, de producten zien er heel erg leuk uit, maar werken niet naar behoren. Dat ben ik niet gewend van Essence! Je kan zien dat er veel tijd in het uiterlijk is gestoken, maar helaas is de werking van de blushes veel minder. Erg korrelig, weinig pigment en niet goed aan te brengen met de bijbehorende kwast. De kwast is dan wel voor poeder te gebruiken, maar zal niet de favoriete keuze hiervoor zijn. Ik hoop dat de volgende limited edition van Essence er toch wat beter uit ziet.

De producten zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister
duo blush - €3,99
blush brush - €2,89

Heb jij al producten aangeschaft uit de nieuwe limited edition van Essence?

4 opmerkingen:

 1. Balen dat deze producten zo tegenvallen. Ik heb zelf alleen het parfum van deze lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze ook erg tegenvallen, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist al dat ze tegen vallen, omdat ik veel reviews heb gelezen. Daarom heb ik ze dan ook niet gekocht, maar het uiterlijk vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik niks van de collectie, vind alles echt tegen vallen. De kwast vind ik dan weer wel leuk! X

  BeantwoordenVerwijderen