vrijdag 5 december 2014

Sample reviews #6 | L'Oréal, TBS en parfum


Het is niet zo lang geleden dat Ilona de vorige Sample Reviews schreef, maar nu ben ik weer aan de beurt. Ik had nog heel wat samples liggen en die belanden uiteraard weer in een nieuw artikel. In deze is mijn mening nogal wisselend, maar dat zul je vanzelf merken wanneer je het leest.



Met deze shampoo kon ik twee keer doen en dat zorgde ervoor dat ik niet alleen een eerste indruk kon krijgen, maar ook een tweede. Het is de Total Repair shampoo van L'Oréal Elvive. Deze shampoo zal zorgen voor vijf resultaten: herstelde haarstructuur, vitaliteit, een zijdezacht gevoel, veerkracht en een gezonde glans. Tijdens de eerste indruk viel vooral de geur me op. Deze shampoo ruikt lekker en heeft een fijne, romige substantie. Het doet me denken aan een conditioner. Ook de werking doet dat. Na twee keer gebruiken waren niet alle resultaten zichtbaar, maar merkte ik wel verschil met andere shampoos die ik heb gebruikt. Vaak is mijn haar al na twee dagen vet en moet ik het wassen, maar na gebruik van deze kon ik daar nog wel een dag aan vastplakken. Ik ben dus tevreden en zal deze misschien gaan kopen wanneer ik weer shampoo nodig heb. Voor €3,89 kun je 'm meenemen bij Kruidvat of een andere drogist.



Het eerste luchtje heet L'eau D'issey, wat ik een komische naam blijf vinden (waarschijnlijk afgeleid van de Odysee), en dit is totaal geen standaard vrouwenluchtje. In een eerste indruk doet deze me denken aan mijn schone was. Kruidig en fruitig is deze in ieder geval niet. Dat is logisch als je kijkt naar de noten van deze parfum. De topnoten zijn bloemen als cyclaam, freesia en lotus, de hartnoten tuinanjer, pioenroos en lelie en de basisnoten bevatten sandelhout, amber en musk. Wanneer je deze eau de toilette opspuit, zul je jezelf goed kunnen ruiken. Bij deze geur vind ik dat een minpunt en ik ben van deze dan ook echt geen fan. Als jij hem wel lekker vindt, kun je een flacon van 25 ml bij Douglas kopen voor €40,83. Dat is dus ook nog eens hartstikke duur.


La Vie Est Belle van Lancôme komt veel meer in de buurt van een echte vrouwengeur. Deze spreekt me dan ook een stuk meer aan dan de vorige. Aan de noten van deze geur zullen jullie meteen zien waarom.

Topnoten: peer en zwarte bes
Hartnoten: irisjasmijn en oranjebloesem
Basisnoten: patchoelipralinevullingtonkaboon en vanille.

Misschien is deze geur voor sommigen iets teveel van het goede, maar ik word blij van zo'n combinatie van zoet en bloemig. Ik ben stapelgek op deze geur en wie bedenkt het nou; pralinevulling als basisnoot? Hij is zelfs in de aanbieding bij Douglas op dit moment, dus ik zou zeggen: sla je slag als je net zo'n zoetekauw bent als ik.



Het laatste luchtje in deze sample reviews is Cartier Baiser Volé Lys Rose. Deze is ook te koop bij Douglas en redelijk duur, maar deze is het waard. Hij doet me ontzettend denken aan Daisy van Marc Jacobs, maar dan nog net een tikje zoeter. Hij bevat noten van roze lelie met gekristalliseerde bloembladen en noten van framboos. De framboos ruik ik subtiel terug. Ook de flacon spreekt me erg aan. Die is roze en schattig. De prijs lijkt ook op Daisy, want deze kost €45 voor 30 ml, €63,45 voor 50 ml en €92,25 voor 100 ml. Dit is er eentje waar ik waarschijnlijk voor ga sparen.



Ook van The Body Shop heb ik weer een tweetal samples. Zoals jullie wel weten, kom ik daar namelijk af en toe (oeps).
De shea body whip viel me helaas tegen. Ik hoopte (natuurlijk) dat ik positief zou zijn over het product, maar dit is niet mijn ding. De geur en de substantie doen me denken aan zonnebrand en dat is absoluut iets wat me niet aantrekt bij dit product. Wel moet ik zeggen dat de body whip romig is en snel aantrekt. Wel zou ik persoonlijk voor een andere geur gaan, maar het kan zijn dat deze jou wel aanspreekt. Voor €10 euro is-ie te koop bij The Body Shop.

De andere sample die ik testte, is de kokos peeling. Deze kan ik helaas niet vinden op de website, maar misschien valt dat 'helaas' ook wel mee. Ook over dit product ben ik niet tevreden. De geur van kokos is veel te sterk en de korrels in de peeling zijn ontzettend ruw. Het leek net of ik zand op mijn gezicht smeerde. Na een paar minuten ging het zelfs prikken en ik kreeg het bijna niet van m'n gezicht af. Sla deze maar over wanneer je 'm wel tegenkomt bij TBS.


Ik had niet verwacht negatief te zijn over de producten van The Body Shop. Gelukkig zaten er ook wat toppers tussen de samples van vandaag. Vooral het luchtje van Cartier steekt er bovenuit. Hopelijk zit er ook voor jou iets bij.

Lees hier de vorige Sample Reviews:

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je samples reviewt! :-) Ik ben fan van La vie est Belle.
    Geuren van Issey Miyake hebben me nog nooit kunnen bekoren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk artikel! Ik heb La Vie Est Belle in een grote flacon en vind het een heerlijk parfum!

    BeantwoordenVerwijderen