donderdag 25 december 2014

Ilona | Mijn Kerst top 5


Hele fijne kerst allemaal! De dagen zijn weer aangebroken en daarbij horen natuurlijk heel veel onderdelen die spreken voor kerst. Ik heb van een aantal onderwerpen een top 5 opgesteld en wil deze graag met jullie delen. Zitten er veel overeenkomsten bij of vieren wij kerst compleet anders?

alle foto's die gebruikt zijn in dit artikel komen van weheartit

Films

Home Alone - The Grinch - Kruimeltje - ELF - The Polar Express

Mijn favoriete films voor kerst zijn al jarenlang dezelfde. Home Alone vind ik de ultieme kerstfilm en ik kan alle films dagenlang kijken zonder verveeld te raken. Ook om The Grinch moet ik altijd heel erg hard lachen, omdat ik mijzelf wel eens herken in het niet leuk vinden van sommige rituelen tijdens kerst. Kruimeltje is de enige film van Nederlandse bodem die in het rijtje staat, maar ik vind dit zo'n mooi verhaal en Ruud Feltkamp is hier nog zo schattig! Elf en The Polar Express heb ik een aantal keer gezien, maar ik vind dat deze niet te missen zijn tijdens kerst.

Muziek

Justin Bieber, Under the Mistletoe - Michael Bublé, Christmas - Wham!, Last Christmas - John Lennon, Happy Xmas (War is Over) - Billy Idol, Jingle Bell Rock

Kerstmuziek... eigenlijk vind ik het vreselijk! Niet om het een of ander, maar al die deuntjes en teksten waarbij alleen maar zoetsappig wordt gedaan zijn echt helemaal niets voor mij. Toch zijn er een aantal nummers die ik wel aan kan horen en die zie je hierboven staan. De albums van Justin Bieber en Michael Bublé kan ik zonder blikken of blozen helemaal luisteren, ik vind de stemmen fijn en de nummers zijn toch even anders dan anders. Last Christmas van Wham! is een nummer waar ik gewoon fijne herinneringen aan heb. Met mijn basisschoolklasje hebben we een keer onze versie van het nummer gezongen in de kerk en de gekkigheid die daaruit kwam was heerlijk. John Lennon is nooit verkeer en ook de Jingle Bell Rock mag niet ontbreken in dit rijtje.

Eten/drinken

Crêpes - Donuts - Churros - Ferrero Rocher - Wafels

Sinds ik op m'n kamertje woon eet ik veel gezonder dan thuis, maar nu ik dan toch twee weken thuis ben tijdens kerst pak ik graag een makkelijke hap. Ik grijp sneller naar chocolade en dat kan je goed zien! Crêpes met chocolade, donuts met een laagje chocolade, churros, wafels, als er maar chocolade bij zit! Gelukkig heb ik deze buien alleen tijdens kerst, overal wordt dan chocolade bij gedaan en ik kan mij dan ook niet inhouden om al dat lekkers te laten liggen. Vooral de churros met warme chocolade die mijn tante op de traditionele manier maakt... yum!

Outfit

Jurk met pailetten - Pumps - Clutch - Statement necklace - Ringen

Met oud & nieuw ga ik uit en kerst vier ik niet heel uitbundig, maar als ik de mogelijkheid heb ga ik het liefste zo mooi en netjes mogelijk gekleed. Ik zou dan gaan voor een jurk met pailetten, of iets anders met glitters. Daarbij zou ik dan, hoe lastig het ook lopen is, zwarte pumps dragen en een mooie clutch om al mijn kleine spulletjes in op te bergen. Sieraden maken het geheel af en het mooiste vind ik dan een statement ketting met wat ringen. Armbanden vind ik altijd maar onhandig, ik blijf op de een of andere manier altijd overal aan hangen als ik deze om heb.

Verlanglijstje

Blood For Mercy Bomber - Skins DVD Box - Seizoen 3 Van God Los - Sleek Oh So Special palette - Merry Christmas Sweater

Qua kado's doen wij eigenlijk niet zoveel met kerst. Meestal krijgen we iets kleins, maar een echt lijstje heb ik nooit hoeven maken. Toch zou ik wel weten wat ik graag wil hebben als ik iets op een lijstje moest zetten, want er zijn nog steeds een paar items waarvan ik graag de eigenaar wil zijn. Op nummer 1 staat de Blood For Mercy Bomber van Yellow Claw. Ik vind het een heel gaaf item en luister ook veel naar de muziek, het is merchandise die je altijd kan dragen. De DVD box van Skins wil ik ook ooit bezitten, deze serie heeft zoveel indruk op mij gemaakt! Van de cadeautjes hierboven is er één item dat ik inmiddels al heb... dat is de 'Merry Christmas Ya Filthy Animal' sweater. De tekst komt uit mijn favoriete kerstfilm Home Alone en ik vind het de kerstsweater helemaal opleuken.

Ik hoop dat jullie deze top 5 van verschillende (kerst)onderwerpen leuk vonden en ik wil jullie hierbij nog hele fijne dagen wensen. Hoe je het ook viert, geniet ervan!

Wat heb jij gevraagd voor kerst?

2 opmerkingen:

  1. waar heb je de foto van het jurkje met pailetten vandaan als ik vragen mag? ik ben al heel lang naar zoiets opzoek namelijk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry alvast voor mijn late reactie, maar het jurkje heb ik van een weheartit afbeelding. Ik weet wel dat o.a. Forever21 en H&M ooit zo'n jurkje in het assortiment hebben (gehad?).

      Verwijderen