dinsdag 30 september 2014

Essence how to make palettes | Bright Eyes & Your Face Wow make-up boxes


Essence heeft, zoals jullie waarschijnlijk al weten, haar schappen uitgebreid en we laten jullie vandaag kennis maken met de make-up boxes. Uit pure nieuwsgierigheid kocht Ilona het How to make Bright Eyes palette en het How to make Your Face Wow palette. We gingen er samen mee aan de slag en maakten uiteraard een review voor jullie.De doosjes waarin het product zich bevindt, doet me verschrikkelijk denken aan pop-art en cartoons. De felle kleuren in combinatie met de uitnodigende lettertypes is een goede zet geweest van Essence. Je wordt er bijna hebberig van!
Het How to make Your Face Wow palette bevat een bronzer, een highlighter en twee blushes en je zou dus met je hele gezichtsmake-up in één keer klaar kunnen zijn met dit palette. Hopelijk werkt hij ook zo goed in de praktijk! De blushkleurtjes zijn in ieder geval heel verschillend. Dat maakt de make-up box al een stuk veelzijdiger. Ook zitten bij alle Essence make-up boxen twee kaartjes die je wat hulp geven bij het maken van een look. Maar zeg nou eerlijk: wie brengt er nou bronzer aan op de plekken die op de kaartjes zijn aangegeven? Wij doen het wel gewoon lekker op onze manier.


Wat ons meteen opviel was het volgende: De bronzer en de oranje blush verschillen bijna niet. Die bronzer is gewoon veel te oranje! Daarnaast zitten er naar onze mening wel heel veel glitters in. Over de highlighter en de roze blush zijn we gelukkig wel te spreken. Ziet er prima uit, toch?


Evi: Op de foto hierboven draag ik de roze blush en de bronzer en highlighter. De highlighter is heel goed te zien, al zeg ik het zelf. Hij is redelijk heftig in real life, maar als je van een highlighter houdt, is deze schitterend. De blush vond ik wat vlekkerig en heftig, maar er was wel mee te werken. De bronzer is voor mij een dikke nee. Ik zie enkel een hoop shimmers, een brons wordt mijn huid er niet van. Ik zou 'm ook bijna als highlighter kunnen gebruiken en daar is-ie in deze box niet voor bedoeld.


Ilona: De oranje blush is een ander verhaal. Ik draag 'm op de foto hierboven. Je ziet geen blush? Precies, ik ook niet. Naast een hoop shimmers is er van de oranje blush bijna niets te zien. Voor de bronzer geldt hetzelfde. Wel is mijn huid iets lichter dan die van Evi, waardoor de bronzer qua kleur nog wel meer z'n werk doet dan bij haar. Voor de lichte huidjes kan hij dus nog wel werken, maar aan de berg shimmers ontkom je niet.
Ilona: Ook bij het How to make Bright Eyes palette zitten weer wat kaartjes met hulp voor looks. Een van die kaartjes besloot ik nu wel te gebruiken. Deze make-up box bevat vrij lichte kleurtjes die dus zorgen voor een heldere look. Het is trouwens leuk dat ze voor alle kleuren in de boxen namen hebben bedacht. Verder zit er nog een kwastje in, maar die gebruik ik eigenlijk nooit.


Zoals je ziet springt de rode kleur in het palette er echt uit. Ook de tint helemaal rechts is prachtig, want deze bevat een soort holografische glitters. Wel valt er qua pigment nog wel wat te wensen over. De oogschaduws zijn licht en op het ooglid vallen vooral de eerste vier kleuren weg.Dit is de look 'glamorous bright eyes' nagemaakt vanaf het kaartje dat toegevoegd was aan het palette. De oogschaduw korrelt nogal, maar is wel goed op te bouwen en de fall-out heb ik kunnen beperken. De oogschaduw is erg 'soft' en dus makkelijk te blenden. Wel merkte ik dat in verloop van de dag de oogschaduw helemaal was vervaagd en je alleen nog maar wat shimmers zag. Ik had een basis gebruikt, maar ondanks dat was de look snel verdwenen. Gelukkig geeft de rode tint nog een extra boost, maar voor maar één kleur zou je het palette absoluut niet moeten kopen. 


We zijn een beetje teleurgesteld in deze palettes. Het is totaal niet de kwaliteit die we gewend zijn van Essence! Vooral de oogschaduws vallen tegen. Je zou voor het zelfde geld beter een palette uit de 'all about'-lijn kunnen kopen, want deze bevatten evenveel kleuren, hebben veel beter pigment en kosten bijna de helft van de prijs van de make-up boxen. De highlighter uit het andere palette is schitterend. Daar valt bijna niet over te discusseren. Ook de roze blush is wel oké, maar erg bijzonder is hij ook weer niet. Daarnaast moet je het palette niet kopen als de helft ervan je maar aanstaat, want de oranje blush en de bronzer zijn een ramp. Het is heel jammer, maar we zijn dit keer niet zo enthousiast over Essence. Volgende keer beter!

Wat is jouw ervaring met de nieuwe make-up boxen van Essence?

7 opmerkingen:

 1. Ze zien er leuk uit, maar daar blijft het bij. Ik vind het pigment ontzettend tegenvallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat de palettes tegenvallen! Ik vind ze er erg leuk uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat ze tegenvallen ! De doosjes zelf zien er wel echt heel erg leuk uit ! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh jammer zeg, ik dacht juist dat ze zo fijn waren, vooral het blush palette wilde ik! Goede review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind het face palette wel heel mooi, behalve die bronzerkleurtje dan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede review! Wel jammer dat ze zo tegen vallen. De doosjes zien er namelijk zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat de kwaliteit tegenvalt! Ze zagen er juist zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen