vrijdag 12 juni 2015

Essence | Longlasting Lipstick Nude


De nude trend op het gebied van lipstick is de afgelopen maanden gegroeid en Essence heeft hier goed op ingespeeld door een nieuwe lijn met longlasting nude lipsticks toe te voegen. De kleuren spraken mij niet allemaal aan, omdat heel erg nude toch al snel niet mooi staat, maar toch nam ik twee kleuren mee die mij wel interessant leken.


De twee kleuren die ik koos zijn 03 Come Naturally en 05 Cool Nude. Op het eerste gezicht lijken de kleuren dicht tegen elkaar aan te liggen, maar later zal je zien dat het tegendeel waar is. Wat ik leuk vind is dat Essence voor deze collectie de kleuren van de hulzen heeft aangepast. In plaats van een zwarte huls met een randje naar de kleur van de lipstick, is het nu precies andersom. De huls heeft de kleur van de lipstick en de rand in het midden is zwart.

03 Come Naturally

Een lipstick met een paarse ondertoon, die had ik nog niet! Come Naturally is daarom een leuke bijkomstigheid in mijn stash. Natuurlijk was het even gissen of de paarse ondertoon niet heel flets zou afsteken bij mijn bleke huid, maar ik vind dat het wel kan.

05 Cool Nude

Cool Nude, wat een pracht! Deze kleur zal niemand misstaan en is geschikt bij elke look. Als ik even snel weg ga en ik wil een lipstick meenemen is dit de eerste die ik pak en het zal dan ook niet lang duren voordat de E van Essence is verdwenen.


Als je de swatches bekijkt zie je dat de kleuren niet ver uit elkaar liggen, het enige wat er echt anders is aan de kleuren is de ondertoon. Come Naturally (links) heeft een paarse ondertoon en Cool Nude (rechts) neigt meer naar rood. Cool Nude is echt een 'my own lips, but better' kleur voor mij, terwijl Come Naturally juist wat speelser staat door de ondertoon.

Come Naturally - Cool Nude

Hier zie je duidelijk verschil. De kleuren hebben een andere ondertoon, maar zijn nog steeds mooi nude. Ik vind ze prachtig!


Deze romige lipsticks van Essence overleven zo'n drie uur op de lippen, maar moeten na iets eten of iets drinken wel worden bijgewerkt. Gelukkig is de lipstick klein van formaat en dus makkelijk mee te nemen. Ik ben in ieder geval erg te spreken over deze mooie en betaalbare nude kleuren van Essence. Het zijn de eerste lipsticks die ik pak als ik haast heb. Als er meer mooie kleuren tussen de collectie zaten had ik die zeker gekocht!

Essence longlasting lipstick nude, €2,39 - te koop bij Kruidvat en Trekpleister

Wat is jouw favoriete nude lipstick?

4 opmerkingen:

 1. Hee wat grappig, deze pak ik ook altijd als ik haast heb ;) Ik vind Essence lipsticks super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh mooi he! Ik heb die vandaag allebei voor mijn verjaardag gekregen! Ze zijn echt prachtig.
  Groetjes Sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh, mooie natuurlijke kleurtjes! staan je goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze twee ook uit de nude lijn van Essence. Ze zijn zo mooi en lekker draagbaar.

  BeantwoordenVerwijderen